Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос отново повтори, че ще

...
Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос отново повтори, че ще
Коментари Харесай

Каменос: Няма да подкрепим Договора с Македония

Гръцкият министър на защитата Панос Каменос още веднъж повтори, че ще блокира съглашението със Скопие за името на Македония.

" За мен това е едно неприятно съглашение и аз ще се опитам да го препречвам ", сподели Каменос, съобщи АНА-МПА. Според него " договорът няма да бъде утвърден без утвърждението на народа ". " Народът ще реши за това, в случай че не това ще стане със 180 депутати в Народното събрание ", сподели още Каменос по време на изключителна конференция в министерството. Той акцентира, че този контракт не е наложителен, до момента в който не бъде утвърден от Народното събрание. " Всички останали условия би трябвало да бъдат изпълнени от Скопие ", сподели още министърът на защитата, чиято партия " Независими гърци " взе участие в държавното управление на Алексис Ципрас.

" Няма късмет договорът да бъде утвърден без мнението на народа. Гръцкият народ ще реши. Освен в случай че това не стане със 180 депутати и Нова народна власт, и ПАСОК трансформират сегашната си позиция. В този случай няма да може да създадем нищо. Но няма да позволим това да стане без утвърждението на гръцкия народ, което може да стане по два метода - или посредством референдум или посредством избори...Аз като водач на " Независими гърци " нося отговорност за тази позиция...Скопие няма никакво бъдеще в НАТО, в случай че договорът не бъде утвърден " сподели още Каменос.

" Ако договорът бъде утвърден със 151 гласа, аз ще напусна държавното управление. Ще отида при президента и ще му оповестя, че отдръпвам поддръжката си за кабинета. Ще желая избори, с цел да може гръцкият народ да вземе решение ", акцентира Панос Каменос. Той заяви, че по време на срещата на върха на НАТО идната седмица в Брюксел той ще участва персонално там, дружно с премиера Алексис Ципрас и министърът на външните работи Никос Кодзияс.

По време на гласуването в гръцкия парламент на Договора с Македония двама депутати от партията на Каменос напуснаха пленарната зала и съглашението бе утвърдено от 152-ма народни представители в 300-местния гръцки парламент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР