Гръцкият държавен механизъм е на крак заради очакван от днес

...
Гръцкият държавен механизъм е на крак заради очакван от днес
Коментари Харесай

Вълна от лошо време нахлува в Гърция, прогнози за сняг в Атика

Гръцкият държавен механизъм е на крайник поради предстоящ от през днешния ден мощен циклон със сняг и морски стихии. От обяд в понеделник неприятното време ще стане интензивно.

Според бюлетина за изключително утежняване на времето, снеговалежи ще има в планински и полупланински региони на Тесалия, Споради, централна и източна Стерея, Евбея и в северните и източните елементи на Пелопонес. От обяд явленията ще се усилят и в регионите с по-ниска надморска височина (приблизително 300-400 м) ще вали сняг. Снеговалежи ще има и на островите в Егейско море (по високите части), както и в планинските - полупланински региони на Крит.

По-специално за Атика интензивността на снеговалежите се предвижда от понеделник вечерта (29-01-24) в планинските и полупланинските региони и от нощта в регионите с релативно по-ниска надморска височина (приблизително 300-400 м).

Във вторник (30-01-24) снеговалежът ще продължи и в региони с по-ниска надморска височина в Тесалия, централна и източна Стерея, северните и източните региони на Пелопонес, както и в планинските и полупланински региони на островите в северно и източно Егейско море, Цикладите и Крит.

Също по този начин ще духа доста стремителен северен североизточен вятър от 9 и локално 10 бофорта.

Заради предстоящите снеговалежи в Атика е въведена възбрана за придвижване на всички типове тежкотоварни транспортни средства с оптимално възможно тегло над 3,5 тона, без значение от потреблението на вериги срещу превъртане, по остарялата автомагистрала Елевсина - Тива от 22 часа в неделя (28/1). Задължително е потребление на вериги в цяла Атика.

По информация от Пътна полиция може да се наложи при изобилен снеговалеж да бъдат затворени за придвижване пътни сектори и елементи от автомагистралата Атина - Солун.

Училищата в община Мантуди - Агия Анна и Лимни на Евбея ще останат затворени като защитна мярка от понеделник до сряда. Уроците ще се организират онлайн. 

Туристи би трябвало да бъдат изключително деликатни и да наблюдават прогнозите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР