Гръцките власти замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент

...
Гръцките власти замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент
Коментари Харесай

Гърция замрази активите на арестуваната зам.-председателка на ЕП

Гръцките управляващи замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли.

По-рано гръцката евродепутатка беше упрекната в корупция поради хипотетичното ѝ присъединяване в скандал за подкупи, по данни на Франспрес.

Мярката, която управляващите в Гърция са подхванали, включва и роднините на Кайли и се отнася до " банкови сметки, сейфове, сдружения и други финансови активи ". Това посочи ръководителят на гръцкия орган за битка с прането на пари Хараламбос Вурлиотис.

Кайли бе задържана в петък в Брюксел, дружно с още петима души. Полицията претърси 16 адреса, на които откри общо 600 000 евро в брой.

Депутатката се оказа мигновено изключена от ПАСОК, по-късно и от Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, а нощес полицията удължи ареста ѝ.

Кайли е задържана по време на осъществяване на така наречен от белгийската полиция " явно закононарушение ": сега на ареста тя е носила в себе си торба с огромна сума пари.

Белгийското следствие за хипотетична корупция в Европейския парламент е " доста притеснително ", зааяви ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, акцентирайки инспекциите и арестите, свързани с хипотетичното предоставяне на пари и дарове от страна на Катар.

" Със сигурност новините са доста тревожни ", добави той на среща на външните министри на Европейски Съюз.

" Изправени сме пред някои събития, някои обстоятелства, които несъмнено ме тревожат и като някогашен ръководител на Европейския парламент ", посочи Борел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР