Гръцките власти съобщиха, че е започнала мащабна операция по търсене

...
Гръцките власти съобщиха, че е започнала мащабна операция по търсене
Коментари Харесай

Десетки са в неизвестност след потъване на лодка с мигранти край Гърция

Гръцките управляващи оповестиха, че е почнала огромна интервенция по търсене и избавяне източно от остров Карпатос, откакто лодка, за която се твърди, че е превозвала десетки мигранти, е потънала през нощта , предава Associated Press.

Гръцката брегова защита заяви в сряда, че 29 души, всички мъже, са били избавени от морето на 61 километра източно югоизточно от Карпатос , югоизточен остров сред Родос и Крит. Спасените са от Афганистан, Ирак и Иран и са споделили на управляващите, че в лодката е имало към 60 до 80 души .

Спасените споделиха, че лодката е отплавала от региона на Анталия на южното турско крайбрежие и се е насочила към Италия , когато е изпаднала в неволя през нощта.

Два патрулни катера на гръцката брегова защита, транспортен съд на гръцките военноморски сили, хеликоптер на военновъздушните сили и минимум три търговски кораба, плаващи наоколо, вземат участие в напъните за търсене и избавяне, сподели бреговата защита.

Най-честият морски път за търсещите леговище от Близкия изток, Азия и Африка е от Турция до околните гръцки острови. Но защото гръцките управляващи усилват патрулите в Егейско море и депортират новопристигналите в Турция, без да им разрешат да аплайват за леговище, мнозина в този момент заобикалят гръцките острови и се пробват да устоят доста по-дълго и по-опасно пътешестване непосредствено до Италия . Гръцките управляващи отхвърлят ​​да правят противозаконни бързи депортации на търсещите леговище.
 Над 1000 мигранти дойдоха в Италия за часове
Над 1000 мигранти дойдоха в Италия за часове

Броят мигранти не е необикновен за страната през летните месеци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР