Гръцките работници по чистотата, които стачкуват от две седмици, решиха

...
Гръцките работници по чистотата, които стачкуват от две седмици, решиха
Коментари Харесай

Работниците по чистотата в Гърция спряха своите стачки

Гръцките служащи по чистотата, които стачкуват от две седмици, взеха решение да прекратят митинга си и от през вчерашния ден започнаха дългото и неприятно събиране на насъбраните хиляди тонове боклуци, гниещи на високите летни температури, оповестява електронното издание на в. " Катимерини ", съобщи бТВ.

На фона на опасения за публичното здраве поради насъбраните боклуци, водачите на синдиката на общинските служащи оповестиха, че приключват стачката. Членовете на профсъюза упорстваха държавното управление да обезпечи непрекъсната работа на сметосъбирачите, наети с краткосрочни контракти, които са изтекли или скоро ще изтекат.Очаква се локалните управляващи в Атина, Солун и други градове да ангажират хиляди служащи по чистотата, чиито краткотрайни контракти са изтекли.

Според източници на вестника вътрешното министерство през днешния ден би трябвало да издаде рекомендация до локалните управляващи в страната да изпълнят решение на Народното събрание от сряда за продължение на краткотрайните трудови контракти на сметосъбирачите.Не е известно обаче по какъв начин ще реагира синдикатът на общинските служащи, в случай че локалните управляващи не продължат договорите на всичките 6150 служащи от чистотата, чиито контракти са изтекли.

Според атинските управляващи ще трябват най-малко четири дни, с цел да бъдат изчистени отпадъците в столицата и още няколко дни, до момента в който улиците бъдат измити и дезинфекцирани. Работниците са инструктирани първо да събират битовите боклуци, които се разлагат и разнасят неприятна миризма. Другите изхвърлени неща, като остарели мебели и негниещи предмети, ще бъдат оставени за по-късно.

В Солун, където има 700 служащи на краткосрочни контракти, чистенето стартира в сряда, откакто кметът Янис Бутарис заплаши, че ще наеме частна компания. Той се надява градът да бъде измит до края на седмицата. Министърът на туризма Елена Кундура предизвести през вчерашния ден, че ще има " грозни последствия ", в случай че обстановката не се промени неотложно, а по-рано тази седмица представители на туристическия бранш предизвестиха, че планините от боклуци ще отхвърлен задграничните туристи, въпреки че управляващите плануват рекордна година за гръцкия туризъм с 30 милиона задгранични посетители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР