Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна,

...
Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна,
Коментари Харесай

САЩ пращат бойни машини за Украйна през България, твърдят в Гърция 

Гръцките медии наблюдаваха прехвърлянето на американски бойни машини към Украйна, като означават, че маршрутът минава през България.

С репортажи от пристанище Александруполис медиите оповестяват за трансфер на американски бойни машини “Брадли ”, които за първи път се дават на Киев.

На гръцкото пристанище те се трансферират от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша минава през България.


По-рано украинският президент Зеленски сподели, че украинската войска има потребност тъкмо от този тип бойни средства.

Бронираните машини “Брадли ” разполагат с ефикасни противотанкови оръдия, заради което са известни с прозвището “убийци на танкове ”.

Междувременно Англия обмисля снабдяването на Украйна с английски танкове за сраженията с съветските нашественици, заяви “Скай нюз ”.

“Скай нюз ” цитира добре осведомен със случая западен източник, съгласно който към този момент от няколко седмици се беседва за изпращането в Украйна на танкове модел Challenger 2, оповестява БНР.


Подобен ход ще означи забележителна смяна във връзка с западната поддръжка за Украйна и може да накара други страни членки на НАТО, като Германия, да последват английския образец, разяснява медията.
“Скай нюз ” добавя, че няма дефинитивно решение от страна на държавното управление на Риши Сунак, само че в случай че сходна пратка бъде утвърдена, Великобритаиня ще стане първата страна, откликнала на молбите на Киев украинската войска да бъде снабдена с мощни западни танкове.

На 20 януари ще бъде извършена среща на по този начин наречената Контактна група от към 50 страни, предвождана от Съединените щати, които оказват военна поддръжка на Украйна.
Цитираният източник е споделил, че Англия може да предложи 10 танка Challenger 2 и е коментирал, че това единствено по себе си няма да внесе някаква смяна на бойното поле, само че въпреки всичко е извънредно значимо, тъй като ще бъде премината бариерата, която до момента възпираше съдружниците да оферират западни танкове, заради опасения, че Русия ще го одобри като опит за ескалация на спора.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР