Гръцките корабоплавателни компании Minerva Marine, Thenamaris и TMS Tankers са

...
Гръцките корабоплавателни компании Minerva Marine, Thenamaris и TMS Tankers са
Коментари Харесай

Гръцки корабоплавателни компании спряха транспортирането на руски петрол

Гръцките корабоплавателни компании Minerva Marine, Thenamaris и TMS Tankers са спрели да транспортират съветски нефт през последните седмици, оповестява Си Ен Ен, като се базира на източници от бранша и данни за корабите. Агенцията отбелязва, че прекратяването на транспортите от страна на гръцките превозвачи е последвало стягането на глобите на Съединени американски щати върху доставките на съветски нефт.

Трите компании са били дейни превозвачи на петрол и горива от Русия до септември-октомври. След това те са почнали да понижават присъединяване си в доставките.

Медията отбелязва, че Minerva Marine, Thenamaris и TMS Tankers са взели участие в транспорта на съветски нефт в продължение на десетилетия. Те са траяли да транспортират нефт от Русия даже откакто множеството други западни компании са се отдръпнали заради възходящите опасности от наказания.

Трите гръцки компании ръководят повече от 100 танкера, които могат да транспортират съвсем целия размер петрол, изнасян от съветските пристанища Приморск, Уст-Луга и Новоросийск, възлизащ на към 10 млн. тона месечно или 2,4 млн. барела на ден.

Страните от Г-7, Европейският съюз и Австралия постановиха ценови ограничавания върху петрола от Русия през декември 2022 година Те също по този начин не разрешиха на своите компании да транспортират съветски нефт, в случай че той се продава над избрания от тях таван от 60 $ за барел.

На 16 ноември Съединени американски щати постановиха наказания на три петролни танкера, плаващи под либерийски байрак - " Казан ", " Лиговски проспект " и " NS Century ". Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че и трите танкера са превозвали съветски нефт на цена над открития таван. В листата със наказания бяха включени и 20 компании от Русия, Босна и Херцеговина, ОАЕ и Северна Македония.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР