Гръцката, турската и румънската технология за предвиждане на земетресения е

...
Гръцката, турската и румънската технология за предвиждане на земетресения е
Коментари Харесай

Прогноза: Може да има силно земетресение във Велинград и Гоце Делчев през септември

Гръцката, турската и румънската технология за предугаждане на трусове е по-добра от нашата. Има програмен продукт, с който може да се засекат първоначални сеизмични талази. Това съобщи пред Нова телевизия проф. Рангел Гюров, поради прогнози, че до края на тази седмица ще има по-силен второстепенен трус в района на остров Кос, като трусът може да е непосредствен по мощ до 6 по скалата на Рихтер. Той похвали своите сътрудници от Гърция, които преди известно време създали относително точна прогноза за трус покрай Солун.
Гюров разяснява тематиката поради огромното земетресение до остров Кос и Бодрум. Според него нарасналата сеизмична интензивност в региона на Италия и Гърция в този момент отминава. Той уточни, че не е последовател на известната доктрина, че огромните трусове в Средиземно море се случват поради подпъхването на африканската тектонична плоча под тази на Стария континет, а поради " поглъщане на разнообразни региони от земното кълбо ", което предизвиквало " завихряне ".
По думите Гюров пред Нова телевизия Гърция потъва със сантиметър на година поради това завихряне. Тя потъва по-бързо в южната част, сподели професорът. Той уточни, че този развой може да докара до трусове във Велинград и Гоце Делчев – към 4-6 септември и 18-20 септември. Не споделям, че това ще стане, а че вероятността е по-голяма, акцентира Гюров. Той дефинира датите на база калкулации Луна – Слънце и къде стартира придвижване, засягащо пукнатините в земната кора. Изследвали сме над 1000 трусове, даде мотив професорът за прогнозите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР