Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични полицаи заради предполагаемо участие

...
Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични полицаи заради предполагаемо участие
Коментари Харесай

При акция срещу мрежа за трафик на мигранти са арестувани гръцки полицаи

Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични служители на реда поради хипотетично присъединяване в огромна мрежа за трафик на мигранти, заяви ДПА.
Твърди се, че петимата мъже, които са арестувани през вчерашния ден, в съдействие с останалите членове на мрежата, живеещи в Турция, не са спирали прекосяването на мигранти от прилежащата страна през река Марица (Еврос) при минимум дванадесет случая.

Министерството на отбраната на жителите в Атина заяви, че от домовете на граничните служители на реда са конфискувани огромни суми пари в брой. 
Граничните  служители на реда са задържани по обвинявания в рушвет на длъжностно лице, корист с власт, нарушаване на отговорностите и нарушение на кодекса за имиграция и обществена интеграция.

Официалните данни демонстрират, че гръцката гранична полиция е предотвратила над 260 000 противозаконни прекосявания на външната граница на Европейския съюз покрай река Еврос по продължение на границата сред Гърция и Турция предходната година.
Мигрантите и бежанците, бягащи от войната и бедността, които се пробват да стигнат до Европейски Съюз, постоянно първо пробват да преминат от Турция в Гърция, като някои се пробват да избегнат формалната регистрация, с цел да аплайват за леговище другаде в Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР