Гръцката полиция арестува четирима души за побоя над кмета на

...
Гръцката полиция арестува четирима души за побоя над кмета на
Коментари Харесай

Четирима задържани за побоя над кмета на Солун

Гръцката полиция арестува четирима души за побоя над кмета на Солун Янис Бутарис. Сред тях има и едно малолетно лице. Вчера бяха арестувани две лица - на 36 и 20 години, а през днешния ден още двама души, в това число и едно 17-годишно момче, оповестиха от полицията. Срещу четиримата ще бъде повдигнато обвиняване за нарушение на публичния ред и нанасяне на побой, съобщи АНА-МПА, представена от БГНЕС. 

Днес се чака и формалната реакция от страна Общинския съвет на Солун във връзка случая.

" Крайнодесните хулигани ще дават отговор за своите дейности ", написа зам.-министърът на вътрешните работи Николас Тоскас в Twitter.

В събота няколко десетки души нападнаха Бутарис по време на събития в памет на геноцида против понтийските гърци. Бутарис трябваше да бяга от митинга, откакто десетки го обкръжиха и започнаха да го наскърбяват, след което няколко души го биха и го замеряха с бутилки с вода. След случая Бутарис остана за една нощ в болница.

Властите осъдиха като " фашистко " нападението. Според политиците популизмът и национализмът намерено заплашват демокрацията и обществото.

Бутарис се е обявявал за подсилване на комерсиалните връзки с Турция и е заявявал, че създателят на Република Турция Кемал Ататюрк е огромен държавен деятел, а в Деня за памет за жертвите на геноцида позволи провеждането на гей церемониал (Thessaloniki Pride). 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР