Гръцката медицинската асоциация Panhellenic Medical Association (PIS) изрази несъгласието си

...
Гръцката медицинската асоциация Panhellenic Medical Association (PIS) изрази несъгласието си
Коментари Харесай

Гръцките лекари несъгласни с идеята ваксини срещу COVID да се поставят в аптеките

Гръцката здравната асоциация Panhellenic Medical Association (PIS) изрази несъгласието си с декларираното желание на Министерството на здравеопазването да позволи използването на имунизации против Коронавирус от аптеките, оповестява еKathimerini.com.

В писмо до министъра на опазването на здравето Адонис Георгиадис асоциацията акцентира както аргументи като сигурността на хората, по този начин и стопански аргументи. Гръцките лекари акцентират, че имунизациите би трябвало да се правят в безвредна среда в наличието на доктор, като се вземе поради здравното досие на лицето.

От съсловната организация означават още, че съгласно известието на здравното министерство имунизациите към този момент няма да бъдат безвъзмездни, а лекарите считат, че това ще докара до резултати, противоположни на предстоящите.

„ Културата на имунизиране, която води до резистентен, своевременен и пореден имунизационен обсег, се образува посредством връзки на доверие сред доктор и пациент преди всичко. Но второ място по значимост са продължителните промоционални интензивности, ориентирани към необятната общност в подобаващ миг и с ясно обръщение “, споделят още в писмото си от организацията на гръцките лекари.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР