Границите на Нова Зеландия ще останат затворени през по-голямата част

...
Границите на Нова Зеландия ще останат затворени през по-голямата част
Коментари Харесай

Нова Зеландия може да затвори границите през по-голямата част от годината

Границите на Нова Зеландия ще останат затворени през по-голямата част от тази година, до момента в който пандемията от ковид продължава да върлува, само че страната ще търси съглашения за пътешестване с Австралия и други тихоокеански страни . Това заяви министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, представена от " Ройтерс ".
 Нова Зеландия имунизира цялото население през идната година
Нова Зеландия имунизира цялото население през идната година

Първо чиновниците на първа линия

В същото време здравните управляващи могат да одобрят ваксина против ковид най-рано идната седмица , сподели тя.

" Като се вземат под внимание международните опасности към нас и несигурността към световното използване на имунизацията, ние можем да чакаме нашите граници да бъдат наранени през по-голямата част от тази година ", сподели тя на конференция.

За да се възобновят пътуванията, управляващите или би трябвало да са сигурни, че тези, които са имунизирани не предават ковид на други, което към момента не е известно, или задоволителна част от популацията би трябвало да бъде имунизирана, с цел да може хората безвредно да влизат в Нова Зеландия.

Но за двете благоприятни условия ще отнеме време , сподели министър-председателя.
 Само 60 случая на ковид в 5-милионна Нова Зеландия – каква е рецептата?
Само 60 случая на ковид в 5-милионна Нова Зеландия – каква е рецептата?

Нормален живот, само че без непознати туристи...

В същото време ние ще продължим търсим коридори за пътешестване с Австралия и страните в Тихия океан , само че останалата част от света съставлява прекомерно огромен риск за нашето здраве и нашата стопанска система, с цел да се поема този риск на този стадий, разясни Ардърн.

Австралия затвори границата за идващи от Нова Зеландия за 72 часа, откакто жена с ковид се завърна на 30 декември. Тя е била с варианта от ЮАР след две седмици наложителна карантина.

Ардърн сподели още, че регулаторът Medsafe работи по издаване на позволение за потребление на имунизацията на Pfizer/ BioNTech.

Първите ваксини се чакат да дойдат в Нова Зеландия до края на първото тримесечие, само че държавното управление желае всичко да е квалифицирано при положение, че бъдат доставени по-рано.

Нова Зеландия записва 2 нови случая на ковид в местата за слагане под карантина и нито един нов случай, който да се е популяризирал измежду популацията. В изолираната страна има 65 дейни случая, общо доказаните случаи са 1934, а 25 души са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР