Гранитните павета в зоната на площад Св. Александър Невски се

...
Гранитните павета в зоната на площад Св. Александър Невски се
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма да махаме паветата на пл. `Александър Невски`

Гранитните павета в зоната на площад " Св. Александър Невски " се резервират, разгласи кметът Йорданка Фандъкова във връзка изявления в медиите и мнения в обществените групи, че паважът ще бъде отстранен с планувана реорганизация на зоната към храма.

Ще се запазят паветата в това число на метода по ул. Оборище - от ул. Раковски до храм-паметника " Ал. Невски ". Това е част от плана за ремонта на площада, още с неговото утвърждение, добави кметицата.

По мое гледище, дружно с основния проектант на София и с Института за паметниците на културата, беше изменен планът на архитектурното студио " А.Д.А ", който предвиждаше смяната на настилките и бяха непокътнати гранитните павета, изясни Йорданка Фандъкова.

Единственото, което се планува в границите на реконструкцията, е единствено непълен ремонт , където е належащо, само че при опазване на паважната настилка. " Възложихме да се употребяват не в началото плануваните осветителни тела , а да има осветителни тела, присъщи още при построяването на площада. Запазва се и архитектурната фигура на Атанас Далчев и всички монументи в тази зона ", кметът. " Няма да се местят никакви монументи в зоната, резервират се гранитните павета и осветителните тела ще бъдат съотносими с историческата визия на този площад ", увери Фандъкова. Тя добавиа, че няма да се трансформира и равнището на тротоарите на площада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР