Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Петко войвода шестима чужди

...
Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Петко войвода шестима чужди
Коментари Харесай

Мигранти атакуват тировете: Хванаха 6-ма на границата с Гърция за часове

Гранични служители на реда задържаха на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " шестима непознати жители при опит да влязат нелегално в страната, укрили се в два тира, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " на 27 юни дошъл от Гърция за влизане в България товарен автомобил " Ивеко " с лидер български жител.

Граничните служители на реда направили инспекция с газ анализатор, при която в товарното помещение били регистрирани повишени стойности на въглероден двуокис.

Там са открити трима противозаконни имигранти без документи за идентичност, по техни данни - двама от Мароко и един от Алжир.

Установено било, че чужденците влезнали в товарното помещение посредством отрязване на брезента в горната част на камиона без знанието на водача. Те са арестувани.

На 26 юни на същия пункт граничните служители на реда са разкрили и задържали други трима противозаконни имигранти от Мароко, укрити в товарен автомобил " Мерцедес ".

Те са се качили в товарното помещение без знанието на водача, откакто срязали брезента на каросерията.

Уведомена е прокуратурата.

Шестимата непознати жители са привлечени като обвинени по две бързи производства на Районна прокуратура - Хасково - Териториално поделение - Свиленград за нелегално влизане в страната.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР