Гранична полиция, дарение. Снимка: Искра.бг Гранични полицаи от ГПУ-Бургас дариха паричните

...
Гранична полиция, дарение. Снимка: Искра.бг
Гранични полицаи от ГПУ-Бургас дариха паричните
Коментари Харесай

Гранични полицаи дариха паричните си награди на деца в нужда

 Гранична полиция, подаяние
Гранична полиция, подаяние. Снимка: Искра.бг

Гранични служители на реда от ГПУ-Бургас подариха паричните си награди, получени като бонус към заплатите си от Министерството на вътрешните работи, на деца със специфични потребности . Дарените средства са 3600 лв. и бяха предоставени на Център за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести „ Св. Стилиан “-Бургас.

Командирът на отделението в „ Групата за защита на държавната граница “ в ГПУ-Бургас Петър Праматаров сподели за самодейността :

„ Идеята се роди от целия този екип – обсъдихме, взехме решение и осъществихме. Преценихме, че се изисква по-голяма сума, с цел да се стартира този план, който е доста нужен за децата. Дарената сумата е 3600 лв., която е парична премия от министъра на вътрешните работи поради осъществяване на служебните ни отговорности. “

Пиарът на Центъра Златина Стоева сподели особено пред Искра.бг :

„ Полицаите от Гранична полиция подариха маса за ерготерапия. Тази облага е доста нужна за кабинета, който ще бъде за ерготерапия и даване на тази услуга. Той би трябвало да се дообзаведе с още уреди, с цел да може да се предлага качествено тази услуга. “

„ Всичко се прави в името на децата. Всички услуги, които се оферират тук е това децата да имат пълностоен живот, помагайки на тях и техните фамилии “ , акцентира Стоева.

Във видеото можете да разберете защо тъкмо служи масата за ерготерапия :

Ерготерапията може да помогне на децата, които имат усложнения с координацията, фокусирането и организирането на дадена активност. Тя също може да помогне на децата, които се затрудняват да управляват личните си действия и държание и/или мъчно интегрират другите тласъци идващи от средата.

В този Център на децата се дава квалифицирана, качествена и навременна помощ . Основна цел на работата там е да се подсигурява правото на достъп до профилирани и качествени услуги за децата и техните фамилии, съгласно самостоятелните им потребности. Предоставят се медицински и сложни услуги, осигуряващи предварителна защита и рехабилитация на физическото и психологичното здраве на децата , подпомагайки възстановителния им развой.

Работата там е ориентирана за стабилизиране и възстановяване здравословното положение на деца от разнообразни възрасти, с цел да им се обезпечи късмет да развият капацитета си, да основат и изградят независими привички, с цел да имат заслужен и пълностоен живот .

Директорът на Центъра доктор Пепа Ралчева сподели:

„ Тук децата получават всичко, само че най-много топлота, любов и вяра. Усмивките и достиженията им ни вършат горди и щастливи, давайки ни сили да продължаваме да се борим. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР