Грандовете Милан и Лацио изиграха последния двубой за 2020 година

...
Грандовете Милан и Лацио изиграха последния двубой за 2020 година
Коментари Харесай

Познат герой и страхотна драма - Милан ще посрещне новата година като лидер в Серия А!

Грандовете Милан и Лацио изиграха последния дуел за 2020 година в италианския футбол. Дербито сред двата клуба напълно оправда упованията, като борбата на " Сан Сиро " приключи с триумф 3:2 за " росонерите ". Драмата бе цялостна, защото успеха за домакините бе изкована в последната секунда, когато Тео Ернандес означи в глава и отново влезе в ролята на воин за своя клуб.
 Рома потрепери в последните секунди, само че се поздрави с триумф над Каляри
Рома потрепери в последните секунди, само че се поздрави с триумф над Каляри

" Вълците " бият с 3:2

Преди това съперничеството се разви повече от забавно, защото за 15 минути момчетата на Пиоли дръпнаха с 2:0, само че по-късно Лацио, с надалеч по-добро показване след паузата, стигна до частичния поврат.
 Снимка 511158
Източник:

Триумфът остави Милан на върха в Серия " А ", с точка повече от огромния градски противник Интер.

Милан показва, че ще търси трите точки от дербито с добра композиция в 6-ата минута, когато Ребич заложи топката за Хакан Чалханоглу. Турчинът обаче нямаше нужната акуратност и прати кълбото над горната греда.

Дербито на " Сан Сиро " бе белязано от първи гол в 10-ата минута. Хакан Чалханоглу центрира от корнер, съвършеният му пас откри Анте Ребич. Балканецът надскочи своя личен надзирател и с глава остави без конкуренция вратаря на гостите.
 Интер завоюва визитата си на Верона с 2:1 в Серия
" Мастифите " се преклониха пред новия водач в Серия " А "

Интер мъчно надделя Верона с 2:1

" Бианкочелестите " можеха извънредно бързо да възстановят паритета. Адам Марушич се озова на стрелкова позиция и насочи диагонално за далечния ъгъл на Донарума. Италианският национал се протегна оптимално, само че нямаше потребност и от неговата интервенция, тъй като вражеският удар не откри очертанията на миланската врата.
 Снимка 511156
Източник:

Милан съблюдава традицията да бележи по два гола във всеки собствен мач с удвояването на резултата в 2:0. Анте Ребич напредна мощно в наказателното поле на Лацио, само че изненадващо за всички реши да подава вместо да насочи удар. Настана меле, при което хърватинът още веднъж получи късмет за пукотевица, само че бе покосен от хвърлилия се да брани своя вратар Патрик. След преразглеждане на обстановката с ВАР, реферът Марко Ди Бело въпреки всичко реши да отсъди противоречива дузпа. С виновната задача се нагърби Хакан Чалханоглу, който прати Рейна в противоположния ъгъл.

Лацио несъмнено нямаше желание да се предава. Доказателство за това беше съвършеният независим рейд на Хоакин Кореа. Аржентинецът размина с лекост многомилионната покупка Сандро Тонали, след което насочи изстрел, отбит в корнер с известни компликации от Донарума.
 Делио Роси уволнен единствено месец след назначението си
Делио Роси уволнен единствено месец след назначението си

Асколи се раздели със експерта

При ъгловия удар се случи и огромната пакост за домакините. Младият защитник Пиер Калулу игра непозволено в личното си наказателно поле и след преразглеждане на обстановката с ВАР, съдията Ди Бело отсъди и дузпа в интерес на Лацио.
 Снимка 511153
Източник:

С значимия изстрел от " бялата точка " се нагърби огромният водач на столичани Чиро Имобиле. Донарума обаче планува желанията на сътрудника си от националния тим на Италия и благодарение на гредата реализира избавяне. За наслада на лациалите, най-добре насочен се оказа Луис Алберто, осъществил голова добавка с глава.

Неочаквани проблеми сполетяха Симоне Индзаги в 32-ата минута. Хоакин Кореа даде знак, че не може да продължи срещата и по този начин без време се наложи включването в игра на косоваря Ведат Мурики.

Малко преди паузата, Лацио можеше да стигне до изравняването по доста другоземен метод. Луис Алберто опита нещо ексцентрично, стреляйки непосредствено от корнер. Донарума беше очевидно сюрпризиран, само че в последния момент съумя да почисти в нов ъглов удар.
 Снимка 511152
Източник:

Втората част започва с много амбициозни офанзиви от страна на римляните. В рамките на към минута, Чиро Имобиле и Адам Марушич сътвориха напрежение за миланската защита. При първото Чиро самичък затвори ъгъла си за пукотевица и избра паса, при второто черногорецът Марушич шутира много неопределено.
 Фиорентина победи Ювентус с 3:0 като посетител
Фиорентина разруши Ювентус посред Торино

" Бианконерите " с първа загуба за сезона в Калчото

Лацио справедливо възвърне равенството в 59-ата минута. Чиро Имобиле означи своя гол №9 от началото на акцията. Всичко се случи след съвършена триховода композиция на гостите, която приключи с пас за милиони към централния нападател. Калулу наруши салдото си за миг, а това разреши на Имобиле да шутира непосредствено от въздуха и да се реваншира оптимално за пропуснатата от него дузпа през първата част.

Лацио беше покрай цялостния поврат в 72-ата минута! Ведат Мурики се бе позиционирал чудесно на първа греда при корнер. Нападателят опитва да продължи технично към далечния ъгъл на Донарума. Стражът на Милан обаче беше на нужното равнище и избави с една ръка.
 Снимка 511150
Източник:

Въпреки, че Милан беше по-слабият тим след почивката, " росонерите " имаха два златни шанса да стигнат до успеха малко преди края. В 85-ата Тео Ернандес показва класа в нападателен проект, а Анте Ребич стреля от към 10 метра, само че единствено с цел да провокира решаваща интервенция от Рейна. Атаката продължи и хърватинът получи пас зад тила на римската отбрана. Плътният му шут по земя не откри далечния ъгъл на " бианкочелестите ".
 Наполи с трагично тъждество против последния Торино
Наполи с трагично тъждество против последния Торино

Завършиха 1:1

Голямата драма настъпи в даденото от съдията продължение. В ход на отчаянието, " росонерите " извършиха последния си ъглов удар в мача. И някъде там, сред купа от играчи, хитро се беше позиционирал Тео Ернандес. За следващ път се трансформира в огромния воин за Милан, реализирайки нов значим гол. Този път попадението му с глава имаше цената на три точки и опазване на първото място в Серия " А "!
 Снимка 511154
Източник:

На 3 януари Милан има посещение на Беневенто. Лацио ще би трябвало да търси триумфа при визитата си на Дженоа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР