Grand Prix Hassan II, осминафиналЛоренцо Музети – Юго Гастон 6-2,

...
Grand Prix Hassan II, осминафиналЛоренцо Музети – Юго Гастон 6-2,
Коментари Харесай

Музети преодоля болката и прекъсна негативната си серия


Grand Prix Hassan II, осминафинал

Лоренцо Музети – Юго Гастон 6-2, 6-3

Лоренцо Музети стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Маракеш с безапелационна победа над международния №104 Юго Гастон. В средата на втория сет италианецът имаше потребност от здравно спиране поради болки в бедрото, само че съумя да се върне на корта и да прекъсне серията си от пет следващи загуби, почнала на четвъртфинала в Буенос Айрес.

На четвъртфинала оглавяващият схемата Музети ще се изправи против Франческо Пасаро или Александър Мюлер.

Италианецът направи единствено една двойна неточност против 4 на Гастон, като в това време завоюва 72% от точките си на първи сервис (13/18). Световният №21 осъществя пет от своите седем благоприятни условия за пробив (71%), до момента в който от своя страна френският тенисист оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

Началото бе равностойно, като съперниците си размениха по един пробив и равенството се резервира до 2-2. Музети обаче последователно откри ритъма си и стартира да диктува играта, като бекхендът му на няколко пъти остави международния №104 беззащитен. Италианецът откри цялостен надзор върху протичащото се на корта и осъществя два поредни пробива, спечелвайки откриващия сет с 6-2.

В първите шест гейма от втората част и двамата бяха доста солидни на сервис и никой от тях не разреши на опонентаси да стигне до късмет за пробив. При 3-2 за Гастон втората ракета на Италия имаше потребност от здравно спиране, само че за благополучие казусът му не беше сериозен. Музети се завърна на корта и приключи и този сет с два следващи брейка, триумфирайки с 6-2, 6-3 по-късно повече от час игра.

По-рано през днешния ден вторият подложен Дан Еванс също откри място на четвъртфиналите след безапелационна победа над Алексей Попирин.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Ботик Ван де Зандсхулп – Кристофър О’ Конъл 7-6(8), 4-6, 0-6

Елиас Имер – Талон Грийкспор 6-1, 3-6, 4-6

Роберто Карбайес Баена – Димитър Кузманов 2-0 (отказване на Кузманов)

Андреа Вавасори – Жауме Мунар 6-7(4), 7-6(6), 6-4

Алексей Попирин – Дан Еванс 1-6, 3-6

Лоренцо Музети – Юго Гастон 6-2, 6-3

Павел Котов – Бенжамен Бонзи 6-0, 7-6(2)
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР