Гръмотевици и условия за градушки ще има в северозападните райони.

...
Гръмотевици и условия за градушки ще има в северозападните райони.
Коментари Харесай

Синоптик: Гръмотевици и градушки ни очакват в празничните дни

" Гръмотевици и условия за градушки ще има в северозападните региони. В събота ще се задържи дъждовно, а облачността ще се усилва доста бързо. Тогава провинен ще е и зараждащият се циклон в Централна Италия, който ще премине към Гърция и ще окаже въздействие у нас ", това предвижда синоптикът Петър Янков в предаването " България заран " по България он еър.

" През празничните дни ни чакат дъждове. Днес ще премине хладна облачна вълна, която ще се отрази основно в полето напразно и в нарастването на облачността. Валежи не се чакат. Температурите по обичайно най-топлите места ще доближават 20 градуса. В петък тези в източните региони ще бъдат сред 24-25, а в западните региони ще са сред 15 и 18 градуса, съпроводени с превалявания. Средните температури за страната през април ще са сред 15-20 градуса ", сподели още той.

По думите му в петък следобяд ще стартират превалявания, а в северозападните райони даже ще прегърмява.

Според прогнозата на Янков на Великден също се чакат превалявания, а прегърмявания ще има основно в източните и западните част от страната.

" В понеделник стартира един по-продължителен валежен интервал с намаляване на температурите. Те ще бъдат приблизително сред 14-19 градуса в неделя, а при започване на седмицата ще се покачат едва до 13-18 ", означи гостът.

" В края на идната седмица у нас се чакат две хладни талази. В събота в планините може даже да вали сняг. Изживяхме пролетта през януари месец. Едва след 24-25 април можем да чакаме по-топло време. Затопляне и по-сухо време ще имаме и през месец май ", сподели още синоптикът.

Янков акцентира, че преваляванията ще бъдат постоянно събитие по цялото Средиземноморие. В края на идната седмица се чакат две хладни талази, чака се сняг в планините. Повече слънчеви часове ще има в Западна Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР