Гръмна нов скандал, в основата на който отново стоят отравяне,

...
Гръмна нов скандал, в основата на който отново стоят отравяне,
Коментари Харесай

Нов скандал, подобен на случая Скрипал: Отровили шефа на Бритиш петролеум

Гръмна нов скандал, в основата на който още веднъж стоят отравяне, Русия и Англия. Това идва на фона на отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри, за което бе набедена Москва. Сега съгласно " The Sun " и " The Telegraph " основният изпълнителен шеф на " Бритиш петролеум " Боб Дъдли е токсичен от руснаците и е бил заставен да напусне страната, откакто в резултатите от тестванията е намерено токсично вещество в кръвта му. Главният изпълнителен шеф на " Бритиш петролеум " Боб Дъдли Новината потегли от някогашния негов сътрудник Иля Заславски, представен двете издания.

Твърди се, че 62-годишният Дъдли е бил токсичен постепенно в продължение на няколко седмици през 2008 година, тъй като съветските управляващи са желали да изгонят американския петролен колос от страната. Заславски, който работил с Дъдли в извънредно печелившото дружество ТНК-БП, е уверен, че единствено съветските разследващи служби могат да приложат отровния химикал по този метод. Заславски споделя, че управляващите са желали да се отърват освен от Боб Дъдли, само че и от още 150 западни бизнесмени. Г-н Дъдли стартира да се усеща зле, по тази причина му бяха направени проби, които демонстрираха признаци на отравяне, " случили се в Русия ", сподели Заславски.



" Причината, заради която " Бритиш петролеум " искаше да направи тестванията, беше, че Дъдли се усещаше зле и не знаеше за какво. Симптомите му се проявяваха продължение на седмици ", споделя още той. Отравянето би трябвало да е осъществено от експерти, с цел да е несъмнено, че Дъдли не почине. Те просто желаеха да му насочат обръщение. Определено беше направено от експерти, които можеха да накарат тази отрова да работи в продължение на седмици, разяснява Заславски. Слуховете, че Боб Дъдли е бил токсичен започнаха да се популяризират през 2014 година - шест години след хипотетичния случай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР