Гражданското сдружение БОЕЦ обяви, че сезира новия главен прокурор Иван

...
Гражданското сдружение БОЕЦ обяви, че сезира новия главен прокурор Иван
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и Цацаров срещу Гешев

Гражданското съдружие БОЕЦ разгласи, че сезира новия основен прокурор Иван Гешев за думите на някогашният основен прокурор Сотир Цацаров, че изборът на тримата огромни в правосъдната система е ставал в " две други здания ". Едновременно с това БОЕЦ сезира новия началник на комисията " Антикорупция " Сотир Цацаров против основния прокурор Иван Гешев за " корупция и корист с власт ". Сдружението се базира на следствие на " Биволъ " за делото " Недосегаемите ".

В сигнала си до Гешев против Цацаров БОЕЦ афишира, че някогашният основен прокурор е направил " самопризнание за търговия с въздействие и укривателство ". От Гешев се желае да инициира и отстраняването му от заеманият пост в КПКОНПИ за да не упражнява напън върху очевидци, да не укрие доказателства и да не въздейства върху следствието.

Сигналът до Цацаров против Иван Гешев е за информация " за контрактувана сума за рушвет " за обезпечаване на минимални присъди за обвинените по мегаделото " Недосегаемите ", оповестява БОЕЦ.

Сдружението изисква образуването на инспекция по този случай, а КПКОНПИ " да сезира Народното събрание и Висш съдебен съвет за процедура по премахване на Иван Гешев от заеманият от него пост за да не въздейства върху очевидци, да не пречи на следствието и да не укрие, или унищожи доказателства ".

" С днешната акция от БОЕЦ образно демонстрираме неуместния и срамен избор на Гешев и Цацаров! Сигнали-капани, в които и за двамата няма потребен ход, с изключение на да потвърдят своята взаимозависимост и некадърност да извършват отговорностите си. Олицетворение на модела КОЙ и превзетата от мафията правосъдна система посредством слагане на основни позиции на подвластни хора! Нали и двамата настояват, че основният прокурор НЕ Е НЕДОСЕГАЕМ, в този момент и двамата имат опция да го потвърдят! Гешев да проверява Цацаров и Цацаров да проверява Гешев! Звучи като анекдот! ", разяснява сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР