Гражданско движение Боец“ се обърна към кандидата за кмет на

...
Гражданско движение Боец“ се обърна към кандидата за кмет на
Коментари Харесай

„Боец“ с 15 въпроса към кандидата за кмет на София Васил Терзиев

Гражданско придвижване „ Боец “ се обърна към претендента за кмет на София Васил Терзиев , препоръчан от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и „ Спаси София “, с 15 въпроса . Те показват, че някои от въпросите нямат отношение към кметската избори , само че „ желаеме да си съставим мнение за вашият интегритет, за вашите убеждения и позиция по значими за българското общество тематики “ .

От сдружението насочиха питането си във Facebook, прилагаме го без редакторска интервенция:

„ 1. Г-н Терзиев, кой ви предложи за претендент кмет на София? През каква процедура за номинации или вътрешни избори преминахте? Имаше ли и други номинации? Считате ли, че прозрачността и демократичността в тези процеси са значими?

2. Г-н Терзиев, считате ли, че издигането на кандидатура по модела „ Гешев “ – един претендент без спортно начало, е добър метод за номинация?

3. Г-н Терзиев, казвате, че не знаете какво е правил вашият дядо, като военачалник на управителна позиция в репресивния уред на Държавна сигурност. До изборите има доста време. Бихте ли ревизирали какво е правил вашият дядо, бихте ли се уведомили и бихте ли уведомили жителите за мнението, което ще образувате тогава за неговата активност?

4. Г-н Терзиев, за вашия татко ли не знаете какво е правил, той също е офицер от Държавна сигурност? Бихте ли го попитали за неговата активност и по-късно да изразите мнението си?

5. Г-н Терзиев, какво ще извършите, в случай че установите, че активността на вашия татко, дядо и други родственици са предизвикали болки и премеждия на други хора? Ще изразите ли страдание?

6. Г-н Терзиев, ще се борите ли с корупцията в Столична община? „ Боец “ е най-старата и дейна антикорупционна организация в България и през последните месеци разкрихме най-фрапиращата корупционна скица в София – КопринковГейт. Нито един път не сте ни потърсили, с цел да споделим опита си в битката с корупцията. Интересува ли ви тематиката?

7. Г-н Терзиев, за какво не определяте ГЕРБ като собствен главен зложелател на изборите? По време на предизборната акция за парламентарните избори на 2 април 2023 година водачите на ПП-ДБ обявиха пред „ Боец “, че НЕ вършат анти ГЕРБ акция и изгубиха изборите, като по-късно се съюзиха с ГЕРБ. Същата тактичност ли ще следвате и същата цел ли имате?

8. Г-н Терзиев, бихте ли приели модел на ротационно ръководство на София с мафията от ГЕРБ?

9. Г-н Терзиев, когато говорите за жертвите на комунизма вместо израза „ хората са били занулени “, бихте ли употребявали правилния израз „ Десетки хиляди български жители са свиреп избити без съд и присъда. Други десетки хиляди са хвърлени в концлагери поради своите убеждения, или поради нечий донос от Държавна сигурност. Други стотици хиляди човешки ориси, кариери, животи и фантазии са били унищожени, като отговорност за това носят най-много висшето управление на Българска комунистическа партия и щатните и нещатни чиновници на Държавна сигурност, като директни причинители на тези зверства и изтезания “?

10. Г-н Терзиев, какво е вашето мнение за ръководството на ГЕРБ – както в София, по този начин и на национално равнище?

11. Г-н Терзиев, подкрепяте ли премахването на МОЧА? Отговорете с да или не.

12. Г-н Терзиев, подкрепяте ли закриването на Рския културно-информационен център? Отговорете с да или не.

13. Г-н Терзиев, подкрепяте ли настояването на БОЕЦ за приемане на Закон за лустрацуята?

14. Г-н Терзиев, подкрепяте ли настояването на БОЕЦ за импийчмънт на президента Румен Радев?

15. Г-н Терзиев, какво е вашето мнение по тематиката за съдействие с гражданските организации и гражданското общество? Знаете ли какво значи това? “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР