Гражданската защита, управлявана от сирийската опозиция, съобщи във вторник, че

...
Гражданската защита, управлявана от сирийската опозиция, съобщи във вторник, че
Коментари Харесай

22 души починаха от холера в Сирия след земетресението

Гражданската отбрана, ръководена от сирийската съпротива, заяви във вторник, че 22 души са умряли от огнище на холера в следената от тях северозападна част на страната след опустошителното земетресение, което удари Турция и Сирия, предава Ройтерс.

Подкрепяните от Запада Бели каски, които са главната избавителна работа в района, който беше най-силно обиден в Сирия, базирайки се на медицински органи, обявиха, че сега там има още 568 случая на зараза в следствие развалените водоснабдителни системи и инфраструктура, предава News.bg.

Около 5,3 милиона души в Сирия евентуално са останали без дом от земетресението, сподели представителят на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Сирия Сиванка Дханапала. Това е голям брой и става дума за хора, което към този момент страдат от всеобщо разселване. За Сирия това е рецесия в рецесията. Имахме война, стопански разтърсвания, Covid и в този момент сме в разгара на зимата. "

Оцелелите от земетресението се стекоха в лагери, основани за хора, разселени от близо 12 години война от други елементи на Сирия. Там обаче санитарните условия не са съответни за огромния брой новодошли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР