Гражданската гвардия на Испания откри в община Бетера, Валенсия, 1090

...
Гражданската гвардия на Испания откри в община Бетера, Валенсия, 1090
Коментари Харесай

Конфискуваха над 1000 препарирани животни от частна колекция в Испания

Гражданската армия на Испания откри в община Бетера, Валенсия, 1090 препарирани животни, някой от които са на предпазени типове. След обстоен разбор е станало ясно, че това е една от най-големите в Европа елементи сбирки. Стойността й се пресмята на над 29 милиона евро, а експонатите ще бъдат иззети.

От откритите екземпляри 405 са обект на Конвенция по интернационалната търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора (CITES),известна още като Вашингтонската спогодба. Някой от тях към този момент са изчезнали като „ Орикс дама “, конската антилопа „ Адакс “ и бенгалския тигър. Разследването е почнало през ноември предходната година след приемане на данни за две лица, свързани с хипотетична контрабанда. 

В интервенцията са взели участие чиновници на Екипа за отбрана на природата към Гражданската армия, които в съдействие с Европол са разкрили местоположението на сбирката и с помощта на Интегрираната система за ръководство и надзор на качеството и околната среда са съумели да разпознават предпазените типове. 

Сред тях са открити гепард, леопард, лъв, рис, полярна мечка, снежен леопард, бял носорог и 198 броя слонски бивни. Предстои разбор на документите за притежанието на животинските типове и възможен правосъден развой против притежателя на частната сбирка.

Incautado el mayor hallazgo de animales disecados protegidos a nivel nacional y uno de los más grandes de Europa.

Se ha investigado a una persona por los delitos de contrabando y otro relativo a la protección de la flora y fauna
— Guardia Civil
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР