Гражданите трябва или да правят тестове за своя сметка или

...
Гражданите трябва или да правят тестове за своя сметка или
Коментари Харесай

Македонците ще избират между ваксинация или платени тестове

Гражданите би трябвало или да вършат проби за своя сметка или да се имунизират. Това разгласи министърът на опазването на здравето на Република Северна Македония (РСМ) Венко Филипче, който показа новите ограничения, които управляващите в Скопие ще наложат, представен от локалните медии.

Той изясни, че препоръчаните от Комисията ограничения се употребяват в композиция съвсем на всички места в Европа. Някои страни имат сходни, даже по-строги ограничения.

„ Подобни ограничения има в Германия, Австрия, Хърватия, Гърция, където се обмисля цялостна възбрана за влизане в затворени обекти, без значение дали е на работно място или не, за неимунизираните. Няма различен метод да се отбрани здравето на жителите, само че и действието на здравните заведения. В момента и през миналия интервал лечебните заведения са запълнени с неимунизирани пациенти - 70-80% от приетите в болница са такива. Огромен брой сътрудници към този момент имат синдром на „ прегаряне “, нали знаете, работата в Сovid-центрове с такава активност към този момент две години не е лесна. Има хора, които страдат от други болести, не можем да ги оставим настрани. Не можем да издържим дълго по този начин, да затваряме други отделения, да страдат други пациенти, да се отсрочва лекуването им и ние да се занимаваме единствено с Covid-19 “, сподели Филипче.

„ Не става дума за някаква насилствена имунизация, както се пробват да я показват. Гражданите имат избор да бъдат имунизирани гратис или да показват доказателство или негативен тест, които ще платят сами. Със сигурност няма да бъдат принудени жители, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи. Така че няма безусловно никаква насила, в противен случай има отговорно деяние от страна на държавното управление, “ сподели министър Филипче.

Той уточни образеца на Англия и Украйна. Във Англия процентът на имунизираните е над 70%, а преди два дни имаше 39 000 нови случая и единствено 47 смъртни случая, Украйна в същия ден имаше 12 000 нови случая и над 500 смъртни случая. В Украйна има единствено 20% имунизирано население, смъртността в тази страна е 10 пъти по-висока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР