Гражданите, пътуващи до Германия, трябва да представят доказателство за отрицателен

...
Гражданите, пътуващи до Германия, трябва да представят доказателство за отрицателен
Коментари Харесай

Германия затяга мерките: Ще се влиза с доказателство за ваксина, за преболедуване или отрицателен тест |

Гражданите, пътуващи до Германия, би трябвало да показват доказателство за негативен тест за ковид, за преболедуване или за имунизация при влизане, без значение от страната, от която идват и типа транспортно средство. Мярката е в действие от 1 август 2021 година и важи за всички идващи в Германия като се изключи деца под 12-годишна възраст, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Берлин изключения се плануват за постоянно пътуващите трансгранични пасажери и при по-кратки пътувания към Германия от пограничните зони на прилежащи страни. Тези жители ще бъдат задължени да показват негативен тест за ковид единствено в случай че идват от рискови зони, а останалите - в случай че не са имунизирани и не са преболедували - ще би трябвало да се тестват два пъти седмично.

Проверките за съществуване на съответните документи ще се правят по следния метод:

- При пътешестване със аероплан - преди качване в самолета, както и при граничната инспекция

- При пътешестване със личен транспорт - инспекции ще се правят на инцидентен принцип, като документите би трябвало да се носят в оригинал

- При пътешестване с железопътен превоз - вероятни са инспекции когато и да е на пътуването.

От 1 август 2021 година Германия ще категоризира страните единствено в две зони - " зони с висок риск " и " зони с вирусни вариации ".

При идване от " зони с висок риск " жителите, които не са имунизирани или не са прекарали болестта, подлежат на 10-дневна карантина. Тя може да бъде предварително прекъсната най-рано след 5-ия ден при негативен резултат от PCR тест. След идване от " зони с вирусни вариации " ще се влиза в наложителна 14-дневна карантина.

От Министерство на външните работи поучават идващите в Германия български жители да се осведомят авансово дали страната, от която идват, е включена в категорията " зони с висок риск " или " зони с вирусни вариации ".

Актуална информация може да бъде открита на следните адреси: Списък на страните по категории: https://www.rki.de/risikogebiete ; Отговори на постоянно задавани въпроси на немски и британски език: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus -infos-reisende/faq-tests-einreisende-englisch.html и Кратка листовка по отношение на разпоредбите за идващите в Германия на български език

От Министерството на външните работи обръщат внимание, че всяка федерална провинция сама урежда въпросите, свързани с карантината, и може да подхваща дейности за стягане на ограниченията според от развиването на епидемиологичната обстановка на локално равнище.

Правилата и ограниченията против ковид в обособените федерални провинции могат да бъдат открити на следния линк: https://www.bundesregierung.de/breg-de/ themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолство на Република България в Берлин на телефон: +49 30 201 09 22, с генералното консулство във Франкфурт на Майн - на телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10, с генерално консулство в Мюнхен - на телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР