Гражданите на Бостън станаха свидетели на кенийска доминация по време

...
Гражданите на Бостън станаха свидетели на кенийска доминация по време
Коментари Харесай

Кенийска доминация беляза Бостънския маратон

Гражданите на Бостън станаха очевидци на кенийска доминация по време на годишния маратон, който се организира в техния град.

Представителите на афирканската страна заеха пет от шестте места на подиума при мъжете и дамите в 126-о издание на конкуренцията.

Евънс Чебет завоюва надпреварата при мъжете с време 2:06.51 часа, с цел да стигне до първи успех в Бостън. Той не приключи, когато взе участие за първи път през 2018 година.

Шампионът от 2019-та Лорънс Чероно финишира на второ място с 2:07:21, а трети се подреди миналогодишният победител Бенсън Кипруто с 2:07:27 часа.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 и победителка в маратона в Ню Йорк 2021 Перес Джепчирчир победи при дамите. Джепчирчир завоюва с третото най-хубаво време в историята на надпреварата от 2:21.01 часа и стана първата спортистка стигнала до триумф в олимпийския маратон, както и в тези на Ню Йорк и Бостън.

Представителката на Етиопия Абабел Йешане се подреди на второ място с 2:21:05, а трета е Мери Нгуги от Кения с 2:21:32 часа, която взе бронза и през предходната година.

Пандемията от ковид наложи миналогодишното съревнование да бъде отсрочено за октомври 2021-ва, до момента в който изданието за 2020 година бе анулирано и се трансформира във виртуално за първи път в историята на маратона.

Повече от 28 хиляди участници от всички 50 американски щата и от 120 страни на възраст от 18 до 83 години стартираха в един от най-големите лекоатлетически маратони в света.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР