Гражданите, които желаят да присъстват на тържествената заря-проверка вечерта пред

...
Гражданите, които желаят да присъстват на тържествената заря-проверка вечерта пред
Коментари Харесай

Три пункта за достъп и проверки на НСО с металдетектори за зарята на 3 март в София

Гражданите, които желаят да участват на тържествената заря-проверка вечерта пред Паметника на Цар Освободител, която стартира в 18:00 часа, ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, както и източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения, оповестяват от службата за защита.

Няма да бъдат допускани на площада хората, които носят обемисти багажи или са във очевидно нетрезво положение.

НСО ще пропуща жителите през три пункта на площада - два от двете страни на пешеходните алеи на бул. " Цар Освободител, наоколо до изходите на подлеза при СУ " Свети Климент Охридски ", където е кръстовището на бул. " Цар Освободител " и бул. " Васил Левски ", и един пункт на бул. " Цар Освободител ", откъм хотел " Сенс ".

Въвежда се възбрана за дронове в зоната за сигурност с център площад " Александър Невски " и в радиус от 1000 метра, от 09:00 часа до 12:30 часа. Полетите на всички типове безпилотни летателни средства се не разрешават и в радиус от 1300 метра на площада от 16:00 ч. до 22:00 часа вечерта.

За церемонията пред Паметника на Незнайния боец по-рано денем - от 11:00 часа пред Паметника на Незнайния боец, жителите ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. " Раковски " и ул. " Оборище ", при ул. " Париж " и ул. " Шипка ", и при южната страна на храм-паметника " Свети Александър Невски ". От 12:00 часа пък пред постройката на Администрацията на Президента ще се състои тържествена промяна на гвардейския часовой.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР