Гражданите и бизнесът в Панагюрище са значително облекчени по отношение

...
Гражданите и бизнесът в Панагюрище са значително облекчени по отношение
Коментари Харесай

В Панагюрище вадят 21 документа по електронен път

Гражданите и бизнесът в Панагюрище са доста облекчени във връзка с приемането на някои от документите, които до момента се издаваха с доста очакване, попълване на документи и вървене от стая в стая в администрацията. 

За да направи по-лесни процесите по административното обслужване, общината сътвори опция 21 услуги да се дават по електронен път. Всеки може да се възползва посредством страницата на общината, секция Електронни услуги. 

Хората или компаниите, които подават заявки за прилагане на административни услуги, удостоверяват своята идентичност по два метода. Първият е посредством много публикувания към този момент електронен автограф, а вторият - посредством име и ключова дума, които се употребяват от „ верифицирани консуматори ”. 

За да стане някой „ верифициран консуматор ”, методите са два. Ако към този момент е регистриран консуматор, се прибавя в съответния лист след инспекция на персоналните му документи от чиновник в администрацията. 

След сходна инспекция се основава „ чакаща верификация “ със специфичен служебно генериран  код. Този код се дава на жителя за той самичък да се записва в системата и да получи статут на верифициран консуматор.

За още по-голямо облекчение таксата за осъществяване на електронните услуги може да се заплати също по електронен път и посредством системата на ePay. 

Какви са електронните услуги, които все още се получават от жителите и бизнеса в Панагюрище? 

Най-много са услугите по „ гражданско положение ” - 9. Те включват издаване на удостоверения за наследници, препис на удостоверения за раждане и за подписан цивилен брак, както и два типа удостоверения за фамилно състояние, за съпруг/а и родствени връзки. По този метод се издават също удостоверения за родените от майката деца, за еднаквост на разположение с разнообразни имена и препис-извлечения от формирани актове.

По „ Териториално и селищно устройство ”(/ТСУ) стартираните към този момент електронни услуги са общо 6. Те включват издаване на уверение за толерантност, констативни протоколи и удостоверения за комплектност на градежи, позволение за градеж след утвърден и оценен капиталов план, уверение за обстоятелства и условия по ТСУ.  

4 са документите, които към този момент се издават и по електронен път по „ Общинска благосъстоятелност ”. Те са свързани извънредно и единствено с категоризиране - на заведения за хранене и забавление, за средство за заслон или място за настаняване.

Под класификацията „ Други ” пък се получават уверение за застрахователен приход и за застрахователен (трудов) стаж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР