Граждани се свързаха с Искра.бг, че има. По думите им

...
Граждани се свързаха с Искра.бг, че има. По думите им
Коментари Харесай

Община Созопол излезе с позиция за синята зона в града

Граждани се свързаха с Искра.бг , че има. По думите им цената за 1 час паркиране е 2 лв., а заплащането се прави авансово за нужния часови диапазон чрез паркинг автомати /паркомати/ – в брой, с дебитна/кредитна карта или онлайн посредством мобилно приложение, сканирайки QR код.

Причината да ни потърсят е, че търсейки да скапват пари , с цел да платят престоя си, са били глобявани . Вчера от Искра.бг потърсихме Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “-Созопол. Те показаха:

„ Имахме проблем с QR код и дебитна/кредитна карта, само че към този момент всичко е оправено и работи. Засега, доколкото сме осведомени, всички варианти за заплащане работят. “

Към момента на писането на публикацията звъняхме и на посочените телефони към Община Созопол, само че не можахме да се свържем. След издание на публикацията от локалната власт излезе с позиция . Публикуваме я без редакторска интервенция:

„ Пряко или индиректно всекидневно сме участници в събития, които слагат на тестване както експертизата и морала на чиновниците на Община Созопол, по този начин и имиджа на институцията като административен орган и град Созопол като туристическа дестинация.

Утвърждаващата се в последно време тревожна наклонност за предоставяне на публичност на непроверени в подробност случаи, както и непотърсване на мнение от способените органи, основава усещане за целеустремено уронване на престижа на нашата Община.

След изявления за качеството на морската вода, цените на храната и удобствата на морския бряг, в този момент на дневен ред са проблемите с паркирането. Община Созопол не отхвърля, че такива съществуват и работи интензивно за тяхното разрешаване, само че изрично отхвърля изказванието, публикувано от медията, че в миг с проблеми с паркоматите в „ синя зона ” в град Созопол, има санкционирани от репатриращ автомобил вид „ паяк ”.

Генерално в „ синя зона ” Община Созопол не прави репатриране на коли, а при установен извършител, на автомобила бива поставяно техническо средство вид „ скоби ”. Репатриране на МПС се прави само при привършване на работното време на „ синя зона ” при положение, че на място има автомобил с сложена „ скоба ”, чийто притежатели не са алармирали за неговото освобождение.

В началото на месец юни, заради влошени метеорологични условия имаше открит проблем с устройствата за разплащане, което беше взето поради от чиновниците на „ Обществен ред ” и през това време не се постановяваха наказания на ползвателите на „ синя зона ”. От тогава до сегашния миг не са установени проблеми с разплащателните устройства.

Община Созопол моли медиите за повече отговорност и за съблюдаване на професионалните журналистически стандарти при отразяването на събития и констатация на проблеми. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР