Граждани се събраха пред служебния вход на Народното събрание на

...
Граждани се събраха пред служебния вход на Народното събрание на
Коментари Харесай

КНСБ продължава протестите за по-високи заплати

Граждани се събраха пред служебния вход на Народното събрание на митинг, проведен от КНСБ. Протестната акция е част от самодейността " За по-високи приходи с актуализацията на бюджет 2022 ", която стартира на 23 юни. Сред настояванията на протестиращите е растеж на минималната заплата от 710 на 760 лв..

Своите претенции за почтени приходи издигат и представители на българската земеделска просвета и Селскостопанската академия от София, Троян и Пловдив

Протестиращите носят плакати с надписи " Спрете геноцида над аграрната просвета ", " Наука не се прави с минимална заплата ".

Говорим за 15-20 % нарастване на приходите, колкото е инфлацията съгласно националната статистика, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му настояванията на протестиращите са в размер на към 670 млн. лв..

Все отново става дума за над 100 000 души, които работят във всички браншове. Не може основен помощник да получава заплата 870 лв., акцентира той.

 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
Тук сме, с цел да изразим възмущението си към това, по какъв начин страната се отнася към стратегически значимата земеделска просвета, която в България има над 140-годишна история, съобщи Валентина Васильовна, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати (ФНСЗ) към КНСБ. Тя показа, че в Селскостопанска академия работят над 2000 души, които се трудят безрезервно, с цел да може българското земеделие да бъде такова, каквото желаеме да бъде. 

Няма друга опция, с изключение на отплата на приходите с % на инфлацията

Димитров уточни, че потребителската кошница за седмица е поскъпнала с към 45 % за година. Поне толкоз пари повече в джоба би трябвало да имаш, с цел да си толкоз богат, колкото си бил предходната година, счита водачът на КНСБ.

 Българска телеграфна агенция Българска телеграфна агенция
Той добави, че са съумели да приказват с част от депутатите и повече от половината им претенции са импортирани за гласоподаване. Сега следва да се види дали ще получат поддръжка, уточни той. 

Днес Комисията по бюджет и финанси разисква на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2022 г.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР