Граждани се събраха на втори протест в рамките на деня

...
Граждани се събраха на втори протест в рамките на деня
Коментари Харесай

Втори протест пред парламента в защита на Никола Минчев, замеряха Тошко Йорданов

Граждани се събраха на втори митинг в границите на деня в поддръжка на Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", който беше отхвърлен от председателския пост с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН " . Искането беше импортирано точно от Има Такъв Народ.

Протестиращите извършиха част от пространството на площад „ Народно заседание “ пред емблематичната постройка на законодателния орган, позната с надписа „ Съединението прави силата “ и блокираха придвижването по бул. „ Цар Освободител “. 

Протестът протича спокойно, а полицейското наличие в региона е засилено. В един миг обаче протестиращи  замериха с предмети и бутилки с вода ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Докато законодателният орган обсъждаше актуализацията на бюджета, Йорданов се опита да приказва с стачкуващите в поддръжка на отстранения през днешния ден ръководител на Народното събрание Никола Минчев , само че бе изведен от служителите на реда, охраняващи митинга и съпроводен назад до постройката на Народното събрание. 

Булевард „ Цар Освободител “ в центъра на столицата продължава да бъде затворен за придвижване.

След дълги диспути през днешния ден Никола Минчев бе отхвърлен от поста на ръководител със 125 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. От „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласоподаваха „ срещу “, а самият Никола Минчев се въздържа при процедурата. 

След гласуването на отстраняването му в пленарната зала жители се събраха пред Народното събрание на митинг в негова поддръжка.

След дълги диспути през днешния ден Никола Минчев бе отхвърлен от поста на ръководител на Народното събрание със 125 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. От „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласоподаваха „ срещу “, а самият Никола Минчев се въздържа. 

Сред претекстовете за неговото премахване бяха посочени нарушаване на Конституцията и правилника на Народното събрание, както и възпрепятстване на естествената законодателна активност и провеждането на ефикасен парламентарен надзор.

Николай Минчев съобщи, че ще остане народен представител в 47-то Народно заседание.

Събитието бе проведено във Фейсбук под наслов: " Мафията в профил Минчев : да защитим европейска България без мафия ".

Преди обяд жители се събраха пред постройката на Народното събрание в поддръжка на Минчев, до момента в който в пленарната зала течеше дебатът за оставката му като ръководител на Народното събрание.

 
 Кирил Петков Снимка: Георги Димитров
Премиерът Кирил Петков излезе дружно с останалите депутати от ръководещата коалиция пред постройката на Народното събрание, където се организира митинг в поддръжка на досегашния ръководител на Народното събрание Никола Минчев.
 
 Никола Минчев Снимка: Георги Димитров
Няма да се отхвърляме, не сме си го и помислили. Това сподели депутатът от „ Продължаваме промяната “ Никола Минчев.

" Следващите пъти, в които съм в позицията да организирам гласувания в постройката зад мен, няма да се опасявам какъв ще бъде изходът, а ще съм сигурен, че зад мен стои устойчиво болшинство, което да работи единствено за България, без разръчкването на някои схеми и натискането на някои копчета да накара някои от държавното управление да се обръщат против България ", сподели Никола Минчев пред протестиращите.
 Снимка: Георги Димитров

 Снимка: Георги Димитров

 

 Снимка: Георги Димитров

Сред протестиращите има представители на " Продължаваме промяната ", както и " Демократична България ".

 Снимка: Георги Димитров

 Снимка: Георги Димитров

 Снимка: Георги Димитров

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР