Граждани се събраха на протест в Силистра срещу номинацията на

...
Граждани се събраха на протест в Силистра срещу номинацията на
Коментари Харесай

Граждани в Силистра протестираха срещу номинацията на Иван Гешев

Граждани се събраха на митинг в Силистра против номинацията на заместник-главния прокурор Иван Гешев за основен прокурор. Това заяви Димитър Пецов във " Facebook ".

На събитието са участвали още " адвокати и политици, които мислят без значение и показват позиция на пук на подкрепителните писма от цяла България ".

Гешев е единственият претендент за поста на Сотир Цацаров. Той беше повдигнат от цялата 11 членна прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет, като номинацията му провокира два митинга в София. Първият бе проведен от " Да, България ", а вторият от самодейност " Правосъдие за всеки " и жители във фейсбук.

В поддръжка на Гешев пък реагираха негови сътрудници с подписка от прокуратури от разнообразни градове на страната. " Капитал " писа, че измежду присъединилите се в поддръжката за Гешев има командировани магистрати, чието кариерно развиване, зависи от управлението на държавното обвиняване, само че и куриери, деловодители и водачи.

Мотивите за митинга в Силистра са изказванията на Иван Гешев в първото му изявление след номинацията, че няма да съблюдава съществени правила на Конституцията, показа още Пецов.

По думите му през последната седмица " разбрахме за писмата на силистренската прокуратура в негова поддръжка, където са присъединили и неюристи, водачи и така нататък Протестът е цивилен, съответно е проведен от мен, не от партия или организация, също и като част от самодейността Граждански надзор - Силистра, по тази причина и фотосите са в тази Facebook група, която включва действия по надзор на работата на институциите на локално равнище ", съобщи още Пецов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Нов основен прокурор (70)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР