Граждани протестират пред хотела на руския консул Георги Гергов Санкт

...
Граждани протестират пред хотела на руския консул Георги Гергов Санкт
Коментари Харесай

Полиция пази руския консул в Пловдив

Граждани стачкуват пред хотела на съветския консул Георги Гергов „ Санкт Петербург “, където се организира Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринвест “, на което се одобряват акциите на община Варна.

Протестиращите упорстват представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов да излезе и да изясни какво тъкмо се гласоподава сега.

Те желаят и да участват на събранието.

Сред протестиращите е и ръководителят на „ Правосъдие за всеки “ Велислав Величков, някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили Пловдив.

Полиция ограничи достъпа на протестиращите до залата на събранието.

С приемането на акциите от Варна мажоритарният притежател на „ Пълдин туринвест “, Георги Гергов ще стане притежател на 79% от акциите на Международен панаир – Пловдив, а делът на общината ще падне до 22%.

Това е второ акционерно заседание със същия дневен ред след извършеното през декември.

Тогава, макар гласуването „ срещу “ от страна на представителя на община Пловдив, акциите на Варна бяха признати в капитала на сдружението, само че съдът спря вписването им в Търговския указател откакто кметът Здравко Димитров го апелира.

На изключителна конференция в 12 през днешния ден Димитров разгласи, че ще апелира и ново решение за повдигане на капитала, в случай че не се резервира процентното присъединяване на Община Пловдив в „ Пълдин Туринвест “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР