Граждани протестираха тази вечер в Силистра заради неефективната работа на

...
Граждани протестираха тази вечер в Силистра заради неефективната работа на
Коментари Харесай

Силистренци протестират срещу комарите: Недоволни са от действията на общината

Граждани стачкуваха довечера в Силистра поради неефективната работа на общината в битка с комарите . Те носеха клончета като знак на принудата жителите на крайдунавския град да употребяват подръчни средства за битка с насекомите, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Местната власт не поставя старания за решаването на един проблем, който е от години. Аз от години вземам участие в публичните разисквания, насочвам оферти и виждам, че не се вземат задоволителни ограничения. Всяка година сме сюрпризирани, децата са нахапани , не смеем да излезем на улицата “, споделя уредникът на митинга Димитър Пецов. Той добави, че в случай че казусът не бъде решен, остава в подготвеност да провежда други сходни събития.

Според проф. Тодор Кантарджиев националните способи за махане на кърлежи са неправилни

На уеб страницата на общината беше оповестена информация, с която се припомня, че от началото на годината до момента са осъществени няколко обработки против комари на територията на града и селата. Напръскани са също по този начин тревните площи срещу кърлежи.

През идващия месец са планувани три обработки, които ще се осъществят в подобаващи дни, т.е. според от метеорологичните условия. Съобщенията за тях ще бъдат оповестени навреме.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР