Граждани от Балканските страни побързаха да отидат в Сърбия за

...
Граждани от Балканските страни побързаха да отидат в Сърбия за
Коментари Харесай

Безплатни ваксини за чужденците в Сърбия

Граждани от Балканските страни побързаха да отидат в Сърбия за безвъзмездна имунизация.

Докато доста страни на Балканите и в Европа страдат от закъснение на доставките и незадоволителни количества ваксини, Сърбия разтръби за триумфите си в обезпечаването на ваксини от няколко разнообразни производители.

Председателят на Стопанската камара Марко Чадеж сподели в сряда, че камарата е осигурила 10 000 дози ваксина за предприемачи от района. " Всички ние сме един район и единствено дружно можем да се преборим с тази злина ", сподели Чадеж пред публицисти.

Стопанската камара е упълномощена да обезпечи 10 000 дози ваксини за предприемачи и техни служащи, сподели за Ройтерс източник от държавното управление, поискал анонимност.

Критици от района споделят, че сръбският президент Александър Вучич употребява имунизациите, с цел да ускори въздействието на страната си - обвиняване, което той отхвърля.

Сърбия сега употребява имунизациите на Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, съветската Спутник V и китайската Синофарм. Сключените покупко-продажби й разрешават да заеме второ място по имунизации в Европа след Англия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР