Граждани организират срещу поставянето на България в зависимост от руския

...
Граждани организират срещу поставянето на България в зависимост от руския
Коментари Харесай

#ГаzWithMe. Граждани организират нови протести срещу зависимостта от Газпром

Граждани провеждат против слагането на България според от съветския природен газ. Демонстрацията цели да изрази позицията на участниците против дейности на служебното държавно управление, които съгласно тях целят да върнат страната според от „ Газпром “.

Такъв митинг. Той беше във връзка опасенията, че назначеният от Румен Радев длъжностен кабинет може да възобнови договарянията с „ Газпром “ за нов дълготраен контракт.

Тогава в демонстрацията участваха симпатизанти на “Демократична България ” и хора, организирали се в обществените мрежи с хаштаг #ГАZwithme - отпратка към серията от митинги #ДАНСwithme след избора на Делян Пеевски за ръководител на Държавна организация “Национална сигурност ” (ДАНС).

Недоволството им беше предизвикано от изказвания на представители на служебната власт и информацията, че има в ръководството на плановата компания на газовата връзка с Гърция. Това евентуално би забавило завършването ѝ в миг, когато публично България търси други възможности на „ Газпром “.

Новият митинг под надпис #ГАZwithme приканва работата по интерконектора да бъде приключена незабавно, тъй че той да влезе в употреба. Друга от оповестените от уредниците цели е да не се допусне възобновяване на договарянията с „ Газпром “ за доставка на природен газ.

„ Ние отхвърляме да бъдем подвластни от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин “, написа в описанието на събитието във Facebook. „ Няма да допуснем да бъдем под съветско иго за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменима част от Европейски Съюз и НАТО, а (п)реZидентът желае да ни го отнеме. “

В понеделник уредниците изпратиха до политиците отворено писмо и ги приканиха да изразят своите позиции по седем въпроса. Сред тях е с кои снабдители на петрол и газ да договаря България, какво оферират за укрепване на защитата на България, какви ограничения в поддръжка на украинските бежанци оферират, каква позиция ще заемат по настояванията на Русия за изгонване на съветски жители, критикуващи войната на Русия в Украйна, и чий е полуостров Крим. Последният въпрос е отпратка към изявление на Румен Радев от 2017 година, че в Крим „ се вее съветски байрак и това е действителността “.

Сред другите въпроси а уредниците са такива за организацията на идните избори и за участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР