Граждани на Турция, пренасяли около половин милион евро, са задържани

...
Граждани на Турция, пренасяли около половин милион евро, са задържани
Коментари Харесай

Задържаха турски граждани с половин милион евро на „Дунав мост 2 /снимки/

Граждани на Турция, пренасяли към половин милион евро, са арестувани на Дунав мост 2, оповестяват от Прокуратурата.
Води се следствие за прикриване на произхода на имущество, добито посредством закононарушение или друго общественоопасно действие.
На 11 ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост 2 " Видин – Калафат митнически чиновници са спрели за инспекция идващ от Румъния товарен автомобил - влекач с полуремарке, с маджарски директен регистрационен номер. Превозното средство се движело от Германия за Турция. Камионът се
управлявал от жителя на Турция. В него пътували двама негов сънародници, които декларирали, че пътуват на автостоп. Отрекли са да имат неразрешени артикули, валута, полезности над допустимите ограничавания.
По линия на митниците е получена информация, че пътуващите в товарния автомобил лица имат съпричастност към водено следствие за пране на пари в Германия.
При щателна инспекция на автомобила, в товарното му помещение, са били открити персонални движимости и крупна парична сума. В кабината са били открити раница и найлонова чанта, съдържащи еврови банкноти от разнообразни купюри. За тях единият пасажер в камиона обяснил, че са
негови. Работещите по случая полицейски чиновници са открили точния размер на паричната сума - 450 020 евро. Тя е конфискувана, както и МПС, което е материално доказателство по формираното досъдебно произвеждане.
Тримата чужденци са били привлечени в качеството на обвинени за осъщественото от тях незаконно действие – прикриване на произхода, местонахождението и придвижването на паричната сума, добита посредством закононарушение. Понастоящем, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, те са арестувани за период до 72 часа. Предстои съдът да се произнесе по импортираното от Окръжна прокуратура – Видин искане за установяване на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ против обвинените. Налице е обосновано съмнение, че те са направили закононарушението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Обвиняемите нямат адрес в страната, по отношение на тях има данни за съпричастност към трафик на пари и опиати. Освен това са пробвали да изоставен Граничен контролно-пропусквателен пункт пеш, за разстройване на инспекцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР