Граждани на Израел. Ние сме във война, не операция, не

...
Граждани на Израел. Ние сме във война, не операция, не
Коментари Харесай

Нетаняху след атаката от „Хамас“: Във война сме

„ Граждани на Израел. Ние сме във война, не интервенция, не ескалация, война. Тази заран Хамас предприе убийствена изненадваща офанзива против страната Израел и нейните жители. Работим по това от рано сутринта. “

Това заяви в обръщението си към народа си израелският министър председател Бенямин Нетаняху , откакто от „ Хамас “ са изстреляли десетки ракети , а сирени за паника са прозвучали в цялата страна. Израелските военни сили оповестиха положение на бойна подготвеност.

„ Свиках ръководителите на системата за сигурност, на първо време разпоредих да се прочистят обитаемоте места от проникналите терористи – тази интервенция се организира сега. В същото време подредих необятна готовност на запаса и ответна война със мощ и обсег, каквито врагът в никакъв случай не е познавал. Врагът ще заплати цена, каквато в никакъв случай не е познавал. Междувременно приканвам всички жители на Израел прецизно да се подчиняват на инструкциите на армията и инструкциите на вътрешното командване. Ние сме във война и ще я спечелим “, сподели още министър ръководителят.

Това, което се знае до момента е, че най-вероятно десетки въоръжени мъже от ислямистката въоръжена формация „ Хамас “ са проникнали в Южен Израел при изненадваща офанзива от линията Газа . Това се е случило на фона на хиляди ракети, които са били изстреляни към Израел от Газа. Лидерът на Хамас Мохамед Дейф разгласи, че „ ние взехме решение да кажем, че стига “.

Израелските сили за защита обявиха, че „ няколко терористи “ са проникнали на израелска територия от Газа. Кабинетът по сигурността на Израел ще се събере в 13:00 локално време и в същото време ще стартира да нанася удари по цели на Хамас.

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант съобщи, че Хамас е „ направила сериозна неточност “ , потвърждавайки, че „ страната Израел ще завоюва тази война.

Израелски лечебни заведения оповестиха, че лекуват ранените при изненадващите офанзиви, като минимум един човек е умрял. По данни на израелските служби за „ Спешна помощ “ най-малко 22 израелци са били убити след невиждана изненадваща палестинска офанзива.

Същевременно палестинският президент Махмуд Абас разгласи, че неговият народ има право да се пази против „ терора на заселниците и окупационните войски “, предава организация „ Ройтерс “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР