Граждани излязоха на вчера сутринта пред Министерството на земеделието, храните

...
Граждани излязоха на вчера сутринта пред Министерството на земеделието, храните
Коментари Харесай

Протест против жестокото транспортиране на живи животни

Граждани излязоха на през вчерашния ден сутринта пред Министерството на земеделието, храните и горите, с цел да насочат апел против интернационалния на дълги дистанции. Протестът е проведен от българската организация за отбрана на животните КАЖИ и е част от интернационална демонстрационна седмица в над 30 европейски града, проведена от PETA Германия.

Протестиращите цитират редица нарушавания на Регламент 1/2005, които по сведения на очевидци са нормата при превоза на селскостопански животни на дълги дистанции. Повече от един милион животни се изнасят за Турция всяка година – огромна част от тези животни минават граничния контролно-пропускателен пункт “Капитан Андреево ” в камиони.
 Протестиращи: Спрете жестокото превозване на живи животни Протестиращи: Спрете жестокото превозване на живи животни
Граждани излязоха на митинг пред постройката на Министерството на земеделието и храните в понеделник заран, с цел да насочат апел за спи...

Законодателството на Европейски Съюз планува, че на граничните пунктове би трябвало да се дава приоритет на превоза на животни. В България не е по този начин. Колоните от камиони на границата постоянно се простират на километри, а ветеринарните лекари на границата не управляват деликатно по време на износа, споделят от КАЖИ.

Мариана Младенова от КАЖИ – уредниците на митинга – изяснява: " Пътуванията постоянно не престават с дни, без да се удовлетворяват даже и най-минималните потребности на животните като храна, вода, отмора. Екстремните условия и пренаселеността в транспортните средства водят до неизразим стрес, утежняват се благосъстоянието на животните и постоянно отключват болести от най-различен темперамент. Особено страдат групите на уязвимите животни – възрастни, млади /включително неотбити/, бременни. "

Протестиращите приканват за преразглеждане на Регламента на Европейски Съюз за превоза на животни, с цел да се забрани последователно превозването на дълги дистанции над 8 часа, да се забрани превозването на неотбити, заболели и бременни животни, да се подобрят изискванията по време на транспорт, както и нарушаванията да се третират дейно посредством хармонизирана система от наказания.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР