Граждани излязоха на протест пред Паметника на Съветската армия, за

...
Граждани излязоха на протест пред Паметника на Съветската армия, за
Коментари Харесай

Граждани излязоха на протест с искане за премахването на Паметника на Съветската армия в София

Граждани излязоха на митинг пред Паметника на Съветската войска, с цел да изискат неговото унищожаване от центъра на София.

Митингът стартира в събота сутринта и на него стачкуващите носеха български флагове и плакати с надписи " Вън Русия от България! ", " Бутай МОЧА " (Монумент на окупационната алена войска - б.ред.) и други.

Българска национална телевизия оповестява, че по време на митинга две руски флагове са били изгорени.

От другата страна на Паметника се намира палатковия лагер, в който друга група жители упорства монументът да остане на мястото си. В региона е засилено полицейското наличие.

— FORZA ELENA GUNCHEVA (@elenaultras)
Миналия месец регионалната администрация на София задейства процедурата за премахването на обекта, а малко по-късно сложи и ограждения към него. Монтирането им трябваше да се случи от дълго време по предписание на основния проектант на София след разбор, посочил съществуване на рискови детайли по структурата на монумента. Въпреки огражденията обаче достъпът до паметника към момента е вероятен.

Съветският монумент в столицата постоянно е обект на похищения в символ на митинг против съветското въздействие в България. Той на няколко пъти беше заливан с багра, а през август неговата плоча беше счупена след протестна акция на футболни почитатели.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР