Граждани излизат на протест, на който ще изкажат своето недоволство

...
Граждани излизат на протест, на който ще изкажат своето недоволство
Коментари Харесай

Горнослав се вдига на протест заради кариерата

Граждани излизат на митинг, на който ще изкажат своето неодобрение от концесията за мраморна кариера край Горнослав. Митингът е очакван на 22 март от 11 часа пред постройката на Община Асеновград.
Прочетете още
В Деня на водата – 22 март, поданици на околните Горнослав, Червен, Долнослав, Орешец и Добростан, и съидейници ще се опитат да прикове вниманието на локалната власт върху решенията, които се вземат там всекидневно.

Протестиращите чакат кметът на Асеновград Христо Грудев да направи следствие кой е изпратил мнения към Регионална инспекция за опазване на околната среда, че жителите нямат нищо срещу да има кариера и кои са виновните лица.

Протестът е под надпис: ЗАЕДНО да защитим Добростанския хълм от НЕзаконна кариерна активност! ЗАЕДНО с потърпевши към този момент поданици от област Пловдив, чийто живот, домове и занаят се разрушават от гърмежите, шума и праха на близки кариери!

По думите на хората общинските съветници не са подкрепили локалното население и не са позволили разглеждането на техните оферти на миналата сесия.

Припомняме, че Административен съд София-град, който трябваше да прегледа жалбите на съперници на създаване на кариера край Горнослав, излезе с определение, че те са  неприемливи и ги остави без разглеждане.  Доводът, на която се базират магистратите –граждани, които имат парцели наоколо до територията на концесията, в действителност нямат юридически интерес да апелират.

Повече четете тук:

 

В момента такова капиталово желание на фирмата „ Запрянови-03 “ е утвърдено с решение на Министерски съвет, а против реализирането му бе поета мощна атака от странана стотици граждани, както и природозащитни организации. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР