Граждани готвят протест-блокада пред сградата на Министерския съвет в София

...
Граждани готвят протест-блокада пред сградата на Министерския съвет в София
Коментари Харесай

Протест-блокада на Министерски съвет тази вечер заради преговорите с „Газпром“

Граждани готвят протест-блокада пред постройката на Министерския съвет в София довечера, като митингът ще стартира към 19:00 часа, съобщи БНР. Исканията са за незабавна оставка на енергийния министър Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да възобновява доставките и няма да подписва нов контракт за доставка на газ с „ Газпром “. 

„ Българските жители не желаем повече страната ни да бъде поставяна на колене и според от Кремъл “, споделят уредниците от гражданско съдружие „ БОЕЦ “.

„ Казусът има и морална страна. „ Газпром “ не е комерсиално сдружение, а оръжие в ръцете на Путин за изнудване, напън и рекет. „ Газпром “ е и източник на средства за финансиране на войната в Украйна. Не желаем да бъдем съучастници на убийствата на почтени цивилни жители, дами и деца в Украйна! А всеки лев и стотинка за „ Газпром “ са пари за гибел и зависимости “, пишат още те.

Гражданите декларират, че ще обтегнат палатков лагер пред Министерски съвет и ще разгласят обсада. Казват, че ще останат там колкото време е нужно – т.е. до реализиране на резултати.

Организаторите на блокадата – съдружие „ БОЕЦ “, през лятото на 2020 година проведоха блокадата на „ Орлов мост “ в София, като тогава стачкуваха за оставките на тогавашния министър председател Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев и на генералния шеф на БНР Емил Кошлуков.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР