Градушка унищожи земеделската продукция в селата Ръжево Конаре и Белозем

...
Градушка унищожи земеделската продукция в селата Ръжево Конаре и Белозем
Коментари Харесай

Мощна градушка унищожи земеделска продукция в Пловдивско

Градушка унищожи земеделската продукция в селата Ръжево Конаре и Белозем в събота.
Има нанесени вреди и по инфраструктурата. Хората се питат не можеше ли да се продотврати това с противоградни ракети.

От 14:00 часа на обяд на 28 август, когато падна огромната градушка в селата Ръжево Конаре и Белозем, от командният пункт в Голям Чардак са стреляли непрестанно без проблеми, заяви Георги Михайлов, от Регионалната дирекция “Борба с градушките " в Пловдив област.

“След 19:00 часа и няколко минути получихме възбрана за пукотевица, която продължи до 20:12 часа ", сподели Михайлов и изясни, че точно това е било повода да не обработят тази клетка, в която е паднала градушката и е унищожила със страшна мощ посевите.

“Ние непрекъснато получаваме забрани, когато има нещо във въздушното пространство. Искаме позволение - стреляме, дават възбрана - не стреляме ", разясни Георги Михайлов. Самият той не знае дали е имало самолети във въздушното пространство, с цел да има такава възбрана в този откъслек от време.

“Не знам, никой не ни изяснява, това са военни работи ", сподели Михайлов. “Това е единен център за управление на въздушното придвижване, тъй че не се знае ", добави той. Георги Михайлов изясни още, че сега при тях “всичко е съвършено " и няма проблеми с съществуване на противоградни ракети.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР