Градският съвет на Рим гласува да преименува една от концертните

...
Градският съвет на Рим гласува да преименува една от концертните
Коментари Харесай

Кръщават концертна зала на Енио Мориконе

Градският съвет на Рим гласоподава да преименува една от концертните зали в италианската столица на композитора Енио Мориконе, който умря на 6 юли, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Зала " Парко каузи музика " отсега нататък ще се назовава " Енио Мориконе ".

На гала в залата на Градския съвет в Рим синът на композитора Андреа Мориконе дирижира специфичен концерт в негова памет, изпълнен от оркестъра на националната академия " Санта Чечилия ". Кметицата на Рим Вирджиния Раджи уважи творчеството на композитора и сподели, че градът " ще продължи да го обича и да го помни с всичко, което е основал ".

На церемонията режисьорът Джузепе Торнаторе, чийто филм " Ново кино Парадизо " с музика на Мориконе завоюва " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм, не съумя да сдържи сълзите си, почитайки композитора. Мориконе бе почетен с премия " Оскар " и за изцяло творчество през 2007 година и през 2016 година - за истинска музика за кино лентата " Омразната осморка " на Куентин Тарантино. Сред най-запомнящите се и известни кино мелодии, основани от Мориконе, са за спагети-уестърна " Добрият, неприятният и злият " и за " Имало едно време в Америка ". И двата кино лентата са на режисьора Серджо Леоне, съученик на Мориконе от началното учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР