Ню Йорк приема законопроект, за да направи програмата за хранене на открито от ерата на пандемията постоянна, с по-конкретни насоки

...
Градският съвет на Ню Йорк одобри законопроект в четвъртък, за
Коментари Харесай

Градският съвет на Ню Йорк одобри законопроект в четвъртък, за да направи програмата за хранене на открито от ерата на пандемията постоянна част от града, с някои ограничения, според кабинета на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс.

Градът въведе програмата за хранене на открито през 2020 г. под управлението на предшественика на Адамс, Бил де Блазио, за да помогне на затруднената ресторантьорска индустрия по време на пика на пандемията. На ресторантите беше разрешено да изграждат структури за хранене по пътищата извън ресторанта и да инсталират маси на тротоара, позволявайки на вечерящите да се хранят навън, тъй като пандемията Covid-19 принуди градските власти да поставят ограничения и ограничения на капацитета за хранене на закрито.

Съгласно новия законопроект обаче конструкциите за хранене на пътя, като външни навеси, ще трябва да бъдат премахнати през зимата. Храненето на тротоара ще бъде разрешено с разрешение през цялата година, според изявление на градския съвет.

Хората вечерят в открит навес на тротоара в ресторант на улица Бедфорд в Гринуич Вилидж на 17 декември 2021 г. в Ню Йорк. Хората вечерят в открит навес на тротоара в ресторант на улица Бедфорд в Гринуич Вилидж на 17 декември 2021 г. в Ню Йорк. Гари Хершорн/Corbis News/Getty Images

Законопроектът, който беше приет с 34 гласа срещу 11, беше спонсориран от члена на съвета Марджори Веласкес. Той заменя временната програма през 2020 г., която позволи на ресторантите да използват тротоари или пътни платна през цялата година.

„Временната програма спаси 100 000 работни места, поддържа ресторантите на повърхността по време на пика на пандемията и донесе нова енергия и вълнение на нашите улици и тротоари“, каза Адамс в изявление. „Но не беше перфектно – твърде много навеси бяха изоставени и оставени да гният и твърде малко отговаряха на нашата визия за това как трябва да изглеждат нашите улици.“

Ресторантите също ще се нуждаят от лиценз за всички структури за хранене на открито и сега ще трябва да плащат такса въз основа на местоположението и квадратурата, се казва в законопроекта.

„Храненето на открито помогна за стимулиране на икономиката на Ню Йорк по време на блокирането на Covid и беше възприето като креативно решение за справяне с икономическата криза след пандемията“, каза Веласкес в изявление. „Горд съм, че се застъпих за нашите малки предприятия през целия този процес и очаквам с нетърпение да ги видя да процъфтяват.“

Министерството на транспорта ще отговаря за прилагането и администрирането на лицензите, се казва в изявление на Съвета на Ню Йорк.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР