Градският прокурор на София Илияна Кирилова даде сигнал, че обвинението

...
Градският прокурор на София Илияна Кирилова даде сигнал, че обвинението
Коментари Харесай

Прокуратурата тръгна в контраатака срещу Ивайла Бакалова и АКФ

Градският прокурор на София Илияна Кирилова даде сигнал, че обвиняването се занимава с търсене на " пробойни " в сигналите на Ивайла Бакалова против Мартин Божанов - Нотариуса, вместо с данните за корупционните му практики.

Цели три години след разкритията на Антикорупционния фонд против Нотариуса - Софийската градска прокуратура не беше намерила съображение да се самосезира.

Единственото следствие, по което сякаш се събираше информация против Божанов, беше за заканите против магистрати от 2023 година

Сега обаче наподобява СГП обръща посоката на интереса си от уличените в рекет към техните разобличители.

Пред публицисти в Народното събрание Кирилова разгласи, че са разпитани очевидци, в чийто дом е проведена срещата на Бакалова с юриста от кръга на Божанов - Емил Писков.

Въпросните очевидци твърдяли, че Бакалова сама е потърсила контакт с Писков и Божанов. Всъщност, срещата през 2021 година е направена за да се организира снимане със скрита камера за следствието на " Антикорупционния фонд " против Нотариуса.

Ивайла Бакалова неведнъж е разказвала обществено - в това число пред парламентарната комисия - за предварителните опити за изнудване по отношение на нея и брачна половинка ѝ Веселин Денков, който по това време лежи в ареста от 9 месеца.

Илияна Кирилова не отговори на въпросите на публицисти дали очевидците, за които " 24 часа " твърди, че са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата също са считани за обект на изнудване от Мартин Божанов, до момента в който са подсъдими за крупни данъчни закононарушения. И Арабаджиеви престояха месеци в ареста по развой в Спецсъда, а делото против тях се влачи към този момент 4 години на първа инстанция.

По думите на Кирилова те били обезпокоени от записите, тъй като са правени от техния дом.

Показанията им били в хода на разпити тъжба от Емил Писков и Мартин Божанов до районната прокуратура против Бакалова за противозаконни записи, които тя е изготвила, сподели още Кирилова.

„ Бакалова ги е уверила, че това няма да бъде излъчено и фактически не е излъчено, само че имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила Ивайла Бакалова ", сподели още Кирилова.

Тя изясни, че следва Ивайла Бакалова още веднъж да бъде разпитана, ще се ревизира и да ли видеото на Антикорупционния фонд (АКФ), на което не се виждат лицата на въпросните очевидци, не е било манипулирано. Според нея тези свидетелски показания „ трансформират много обстановката “.

Единият от очевидците е удостоверил, че Бакалова е потърсила среща с Писков, а след това и с Божанов.

Той твърдял, че Писков " не е желал да се среща с Бакалова ", а когато въпреки всичко се явил, показал висок хонорар за услугите си, с цел да я откаже. Същата версия разпространяваше и самият юрист в следствието на АКФ от 2021 година

Бакалова е разговаряла от " непознат телефон " с Мартин Божанов, а съгласно Кирилова - тя търсила " правна помощ " от Мартин Божанов.

Обаждането също беше записано от Антикорупционния фонд точно с цел да разобличи услугите, които Нотариуса е предложил за освобождението на Веселин Денков от ареста.

В него той ѝ изяснява, че " знае всичко по това произвеждане ", " знае показанията на очевидци ", и че " има хора, които лежаха по 2,5 години в ареста и твърдяха, че са почтени ".

Божанов се явява и лице в лице пред проверяващите публицисти от АКФ, като им споделя, че е " неосъждан и без висящи производства ".

Ивайла Бакалова беше в основата на следствието на Антикорупционния фонд (АКФ), което през юни 2021 година освети активността на Божанов, а мотив за него стана задържането на приятеля ѝ Веселин Денков.

Пред комисията " Нотариуса " Ивайла Бакалова разкри, че е била обект на изнудване освен от Мартин Божанов - Нотариуса, само че и от различен " медиатор " по време на прокурорските следствия против мъжа ѝ Веселин Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР