Градският прокурор на София Емилия Русинова изненадващо се оттегли от

...
Градският прокурор на София Емилия Русинова изненадващо се оттегли от
Коментари Харесай

Изненадващо градският прокурор на София се отказа от битката за по-висш пост

Градският прокурор на София Емилия Русинова изненадващо се отдръпна от конкуренцията за началник на Апелативната профилирана прокуратура. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров, който управлява съвещанието на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Изборът на Русинова, която се смяташе за любимец, беше плануван за през днешния ден, откакто две седмици беше отлаган поради нейно заболяване.

" Вчера е постъпило заявление от Емилия Русинова, в което споделя, че по персонални аргументи се отдръпва от присъединяване си в състезанието ", разгласи Цацаров пред правосъдните кадровици.

Така за поста остана единствено един претендент за поста - следователят от Столичната следствена работа към градската прокуратура Бойко Атанасов .

Самият той се яви, с цел да бъде изслушан пред Висш съдебен съвет.

" Съжалявам, че другият претендент се е отказал ", бяха първите му думи.

Емилия Русинова беше определена за градски прокурор на София през юли предходната година. За нея гласоподаваха осем от десетте членове на колегията. Дотогава тя изпълняваше краткотрайно тази служба, откакто предходният титуляр Христо Динев подаде оставка. И в тази конкуренция неин съперник беше Бойко Атанасов, само че тогава за него не гласоподава нито един от членовете на съвета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР