Градският парламент на София закри в четвъртък депутатският паркинг в

...
Градският парламент на София закри в четвъртък депутатският паркинг в
Коментари Харесай

Градският парламент на София закри депутатският паркинг до Александър Невски

Градският парламент на София закри в четвъртък депутатският паркинг наоколо до храм-паметника “Св. Александър Невски”. Решението бе взето съвсем единомислещо - с 52 гласа “за” и двама въздържали се.
На процедура бе утвърден отчет на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, в който се отбелязва, че за 185 места Народното събрание е плащало по 100 лв. месечно на паркомясто без Данък добавена стойност. Контрактът за това е бил от 2007 година

Столичният общински съвет одобри отсега нататък Народно събрание да може да подписа контракт с Центъра за градска подвижност за до 50 места, само че на площада при някогашния Партиен дом.

При унищожаване на депутатския паркинг се планува да се обособят до 50 паркоместа в синята зона за паркиране на пл. " Св. Александър Невски ", които да се употребяват до реконструкцията на площада, защото се планува той да стане полупешеходен.

" Има над 1000 паркоместа в София, които се употребяват от разнообразни институции, без те да заплащат за това ", уточни обаче Борис Бонев от “Спаси София”. Той настоя на идващото съвещание да се прегледат импортираните от него промени, които плануват съкращаване на паркоместата, употребени от институции.

, които употребява нелегално пред ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР