Градската партийна конференция на БСП - Пловдив, не подреди листа

...
Градската партийна конференция на БСП - Пловдив, не подреди листа
Коментари Харесай

Пловдивската структура на БСП отказа да реди листи и да издига номинации

Градската партийна конференция на Българска социалистическа партия - Пловдив, не подреди листа и не утвърди номинации на претенденти за народни представители. Делегатите направиха отказ и на далата единодушие да се разисква кандидатурата ѝ за града Светлана Шарeнкова. Това стана на съвещанието нощес на висшия партиен орган.

С 89 гласа „ за " от 107 регистрирани делегати форумът одобри предлагането на ВрИД Димитрина Вакрилова за отпадане от дневния ред на процедурата по гласоподаване на претенденти за народни представители и подреждането им в листа на 16.МИР - Пловдив-град. В изявлението си тя напомни по какъв начин беше напълно сменена листата, излъчена от Конференцията за изборите на 4 април 2021 година по всички правила и критерии на Българска социалистическа партия. „ Това не попречи на Нинова да твърди, че има нарушавания и по този начин тази неистина се „ завихри през цялата акция ", акцентира Вакрилова и цитира отчета на работната група на ОПКК, направила светкавичната инспекция, която изрично установи липса на нарушавания.

Председателят на районен съд на Българска социалистическа партия - Тракия, Добромира Тошева поддържа предлагането с аргумента, че няма смисъл да се взе участие в тази игра на народна власт, защото след това еднолично се подрежда листата от председателката Нинова. Тодор Стоилов, ръководител на социалистите на най-голямата конструкция в Пловдив, Българска социалистическа партия - Централен, сподели, че главните партийни организации са отказали даже да предлагат претенденти, тъй като „ не виждат смисъл, когато листата ще бъде подредена на „ Позитано " 20 ". Председателят на районен съд на Българска социалистическа партия - Южен, Йордан Василев уточни, че и след загубата на 4 април 2021 година няма разговор, макар поръчката на Нинова, че листите с водачи и граждански/коалиционни квоти ще се образуват с мнението на локалните структури. „ Нашето мнение не е потърсено или, в случай че е говорено с някого, това не е законното управление на Българска социалистическа партия - Пловдив ", разясни Димитрина Вакрилова.

Делегатите не утвърдиха и останалите 18 имена от листата с кандидатската листа. От общо 63-ма номинирани членове на Партията единодушие да вземат участие в листата са дали 17, като Иван Петков-Бебето изтегли документите си на самото съвещание, стана ясно от отчета на Комисията по предложенията. Със 74 гласа „ за ", 20 - „ срещу " и 4 „ въздържал се ", Конференцията направи отказ на Светлана Шаренкова. Предложението беше на доцент Ангел Иванов с аргумента, че походът на Съюз на демократичните сили в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде спрян. С решението си делегатите освен не излъчиха листа, само че и не утвърдиха номинации за такава.

В залата се чуха прочувствени, само че мощни изявления с паника за бъдещето на Българска социалистическа партия и опасения, че курсът „ Нинова " слага под риск съществуването на Партията. Председателят на Българска социалистическа партия - Южен, Костадин Беларев предизвести, че по този метод Българска социалистическа партия е сложена в изолираност. „ С този лидерски метод ние стигнахме до там, да ни назовават партия на статуквото ", разясни той. Заместникът му в районната конструкция Ангел Петров подчертава върху груповото начало в социалистическата партия, уважението и взаимното ценене. Младият хирург Любомир Паунов провокира аплодисментите на залата с изявлението си за концепцията, за другарството, за достойнството и достолепието, за професионализма и престижа във и отвън Партията. „ Аз си направих самоотвод, тъй като виждам, че за управлението те нямат значение, защото се избира интригата, задкулисието и некомпетентността ", съобщи той.



Теодора Халачева благодари на всички пловдивски социалисти за многочислените номинации (тя е с най-вече от главните структури) и уточни претекстовете за отдръпването си: „ Политиката, която Българска социалистическа партия води сега, е в прорез с моите персонални правила и разбирания. Няма по какъв начин да вземам участие в тази акция и дадох своя отказ. Ще продължа обаче да работя за Българска социалистическа партия по този начин, както до момента ", съобщи най-младият народен представител в 44. Народно събрание. Преди това тя уточни, че на 4 април 2021 година Българска социалистическа партия реализира най-ниския резултат от 31 години насам. „ Това бе явен отговор на въпроса съумява ли Българска социалистическа партия да отговори на упованията на гласоподавателите. Въпреки че Корнелия Нинова беше лидер в Пловдив, загубата ни е пагубна. Мое персонално мнение е, че това се случи, тъй като се направи опит за превръщането на Партията ни от най-демократичната в лидерска такава и в грозно сходство на нашите политически съперници ", акцентира Халачева.

Водачът на пловдивската листа за изборите на 11 юли, проф. Иво Христов, изиска избор на доверие от делегатите. „ Не съм привикнал да влизам в борби, които ще изгубя, в борби, в които ще ме стрелят в гърба, в борби, в които зад мен няма тим, когато зад мен има хора, които не знаят по какъв начин да водят война ", сподели професорът. Делегатите го поддържаха с ръкопляскания, само че го оставиха самичък в листата.
„ Тъжно е, болно е това, което се случва в Българска социалистическа партия. Но аз няма да се поддам на предизвикването на проф. Христов. Благодаря на тези, които са ме номинирали. Направих самоотвода си. Моят тим, проф. Христов, са младежите, които чухте преди мен. Говориха за морал, за чест. Те са моят тим и аз няма да го предам. Ние към този момент няколко акции водим с тях, тежки борби, само че те израснаха, потвърдиха се и по тази причина предния път бяха отпред на листата - една прелестна листа, която представихме пред пловдивското общество. Това е листата за положителното показване и победа в Пловдив. Този тим беше изхвърлен по най-грубия метод с операции и някои от вас поддържаха това. Тогава не чухме, че е потъпкван Уставът, че не е морално. Не получихме отговори на въпросите ни към управлението. Никой не изясни за какво е изключен ръководителят, за какво се подменя листата, за какво се пренебрегва Градският съвет, за какво се основават паралелни структури от госпожа Нинова. Тъжно е, приятели. Не можем да предадем Партията си. Аз стоя зад моя тим, зад тези младежи, които с престижа си, с имената си, с уменията си обявиха, че няма да вземат участие в тази игра, само че ще продължат да работят. Бъдещето е пред тях и в такива като тях, аз имам вяра в това ", уточни Георги Търновалийски.

Окончателният вид на листата на Българска социалистическа партия за Пловдив за предварителните парламентарни избори на 11 юли е отговорност на ръководителя и управлението на Българска социалистическа партия и ще бъде одобрен на 30 май.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР