„Градската конференция на БСП даде ясен знак, че трябва да

...
„Градската конференция на БСП даде ясен знак, че трябва да
Коментари Харесай

Иван Таков: БСП отстоява социалните дейности на правителството

„ Градската конференция на Българска социалистическа партия даде явен знак, че би трябвало да вървим обединени, в случай че желаеме да реализираме триумф. Като заместител ръководител по партийната активност на градската организация аз съм бил в непрекъснат контакт с всичките районни организации в столицата. Наясно съм с проблемите и мисля всичко това да завърши. Обединени и дружно ще тръгнем към изборите следващата година. Предвид резултата, който излезе на градската конференция мисля, че това е допустимо.” Това съобщи ръководителят на БСП-София Иван Таков в ефира на BG on AIR.

Според него Българска социалистическа партия седи доста добре в обединението и съумява да отстоява обществените действия на държавното управление: “В новия бюджет не малко такива откриха място. Ето да вземем за пример предлагането за мораториума върху цените на тока за битовите консуматори оказа помощ, тъй като през целия зимен сезон нямаше нарастване “, уточни още социалиста.

Относно идния бюджет на столицата новоизбраният ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия посочи, че пари има, тъй като по всяка възможност новият бюджет ще е над 2 милиарда лв.. По думите му проблемите идват от това, че ръководещите не разходват вярно парите.

Като образец Иван Таков уточни миналогодишният бюджет където осъществяването е 80%, което ни демонстрира некомпетентността на Фандъкова и нейната администрация. „ Това значи тежко подценяване на приходната и разходната част, както и погрешно обмисляне. Най-ужасяващото нещо е, че капиталовата стратегия, която е същността на бюджета, тъй като в нея влизат всички тези обекти от инфраструктурата и освен. Говорим за детски градини. Булеварди, поправки на улици, ясли, лечебни заведения – всичко е вътре. Тук усвояването е 46% или другояче казано съвсем 300 милиона лв. са останали неизразходвани. В случая става дума за пари по европейски стратегии, които са целеви за капиталови промени “, добави Таков и бе безапелационен, че вътрешнокварталната инфраструктура на столицата на доста места наподобява на лунен пейзаж.

Той даде образец и с перото, което е за подръжка и създаване на нови улици и това, че за предходната година има заложени цели 100 млн. лева, само че усвоените са едвам 70 от тях. Недоумение у Таков буди и обстоятелството, че за същите действия през новата година ръководещите са планували и заем от над 50 млн. лева, като по този начин усилват парите по това перо до над 150 млн. лева

Общинският консултант разяснява и един от най-наболелите за столицата въпроси- този с детските ясли, като съобщи, че там парите имат едвам 11% асимилиране. „ В обяснителната бележка към бюджета няма 1 ред пояснение за неизпълнението на финансовата стратегия и изобщо за неизпълнението на бюджета като цяло. Това за нас е недопустимо “, продължи той.

По думите му общинските съветници от левицата ще упорстват и за това да се направи частична децентрализация на бюджета, тъй като е явно, че кмета и администрацията му нямат потенциала да усвояват съответните средства. „ По този метод районните кметове ще имат по-голяма независимост в реализирането на своите политики “, добави ръководителят на БСП-София.

Таков остро подлага на критика и отношението на Фандъкова и екипа й към топлофикация София. По думите му като че ли от години съзнателно се отсрочва модернизацията на сдружението и то оперира като дружество от 20 век.

„ Състоянието на Топлофикация София е тематика, която е съществена за групата съветници от Българска социалистическа партия. Състоянието е доста тежко, към април се чака отговорностите да надвишават 1 милиарда лв.. Топлофикация София е най-големия потребител на газ в страната – над 35% от цялостната консумация в България. Това дружество е част от националната сигурност на страната. В момента 25% от приходите идват от продажбата на електрическа сила, а 75% от продажбата на топлоенергия. Без този микс да стане 50 на 50 сдружението постоянно ще работи на загуба “, съобщи социалиста.

В умозаключение Иван Таков бе безапелационен, че сега задълженията на топлофикация се натрупат на гърба на Булгаргаз и по-късно се поемат от БЕХ, което на процедура значи, че всичко се случва на гърба на страната, респективно на гърба на хората.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР